Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Lev představil dresy pro novou sezonu KHL, připravil i kampaň pro fanoušky

Praha - Nový ročník Kontinentální ligy se blíží a český zástupce, pražský HC Lev, ukázal zánovní sady dresů pro domácí i venkovní utkání. První vystoupení čeká hokejisty s logem Lva na hrudi 8. září na Ukrajině v Doněcku. 

Oficiální dresy pražského Lva pro nový ročník KHL
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Nám se líbí a nevadí, že se moc nezměnily. Hlavní je pro nás to, že jsou šité na míru a vypasované, což je pro hráče nejdůležitější," řekl kapitán Jiří Novotný a dodal: "Změna barvy kalhot tomu dává jiný rozměr," řekl třicetiletý mistr světa z roku 2010. I nadále platí, že Lev bude v domácím prostředí nastupovat v červených dresech a na kluzištích soupeřů v bílých.

Lev oficiálně oznámil, že bude na zápasy KHL nově létat se společností Travel Service. V předešlé, premiérové sezoně mezinárodní ligy využívalo služeb ČSA. Představen byl i název kampaně pro fanoušky, na kterou si zástupci pražského klubu vypůjčili latinské úsloví 'Hic sunt leones', které se do češtiny nejčastěji překládá 'Zde jsou lvi'. Používalo se nejčastěji k označení neprobádaného místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražský Lev představil nové dresy

"Dlouho jsme hledali motiv, kterým by se Lev v nadcházející sezoně prezentoval. Nakonec jsme se shodli, že není na škodu, že Lev je reprezentant českého hokeje, ale kádr má složen z hráčů mnoha národností, a to nás dovedlo k této myšlence z historie," uvedl organizační ředitel klubu Jan Rachota. "Doufáme, že v Tipsport Areně bude znát, že tady jsou Lvi, budou zde kousat a soupeřům nenechají nic zadarmo," řekl Rachota.

Úsloví již mají hráči na dveřích v kabině a bude i na reklamních poutačích. "Měl by to být mezinárodní spojovací prvek, protože latina je multikulturní jazyk a s patřičným vysvětlením se s ním ztotožní všechny národy," dodal Rachota.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články