Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Lev Praha změří doma síly se Spartakem Moskva

Praha - Po čtvrtečním vítězném vstupu do Kontinentální ligy proti Dinamu Riga se hokejisté Lva Praha utkají v sobotu od 17:00 s tradičním ruským klubem Spartakem Moskva. Český nováček KHL doufá, že i víkendové vystoupení přiláká do hlediště dobrou návštěvu a premiérový duel se
6 358 diváky nebude jen výjimkou. V dresu Spartaku se představí český reprezentační obránce Jakub Nakládal, který do klubu přišel v létě z Ufy.

Hokejisté HC Lev
zdroj: ISIFA

"Bude to podobný zápas. Pořád je začátek soutěže, první výhra nás možná trošku psychicky uvolní. Čeká nás po lotyšském soupeři první ruský tým," řekl trenér Lva Josef Jandač. Spartak v úvodním utkaní vyhrál v moskevském derby nad posíleným CSKA 1:0. "Ten zápas máme natočený, hráli výborně a velmi organizovaně v obraně. My musíme trošku zlepšit útočnou fázi."

Kouč doufá, že bude v Tipsport Aréně lepší led než v duelu s Rigou. "Je to, jako kdyby Barcelona přijela na oraniště a měla tam hrát perfektní fotbal. Musíme se s ledaři domluvit, aby více namrazili nebo s tím něco udělali," uvedl Jandač. "Netvrdím, že je všechno v ledu. Doufám, že znovu vyhrajeme. I když budeme hrát třeba blbě, tak zaplaťpánbůh za vítězství."

Atmosféra úvodního utkání zástupce Lva příjemně překvapila. "Doufám, že diváky přilákáme dál a něco jim nabídneme. Je pravda, že lidé ale v pěkném počasí jezdí o víkendu na chaty," řekl Jandač. "Snad nepřišli lidi jen kvůli tomu, že to byl první zápas a proběhla nějaká show. Doufejme, že budou chodit dál," přeje si také útočník Jakub Klepiš.

Čtyřnásobný ruský mistr Spartak odvrátil v roce 2007 krach a pozvednout klub pomohl tehdy i český trenér Miloš Říha. Dres Spartaku v ročníku 2010/11 oblékal i gólman Dominik Hašek. V uplynulé sezoně klub, který hraje stejně jako Lev Praha v Západní konferenci, v play-off chyběl. V létě tak obměnil kádr.

Vedle Nakládala jsou posilami slovenský útočník Branko Radivojevič s Němcem Eduardem Lewandowským z Atlantu Mytišči, či Kanaďané brankář Mike Murphy z farmy Caroliny a obránce Shaone Morrisonn ze záložního týmu Buffala. Dále přišli například zkušený útočník Oleg Petrov z Kazaně nebo Nikolaj Bucajev z Jekatěrinburgu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články