Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Lev porazil Omsk a je v čele celé KHL

Praha – Hokejisté pražského Lva pokračují v báječném vstupu do KHL. Na domácím ledě před dosud nejvyšší návštěvou porazili loňského finalistu kontinentální ligy Omsk 3:1 a se sedmnácti body se dostali do čela celé KHL. V sestavě Pražanů již naskočily do hry ofenzivní posily z NHL Jiří Hudler z Calgary a Jakub Voráček z Philadelphie. Před 9 033 diváky zařídil pátou výhru svěřenců Josefa Jandače za sebou kapitán Jiří Novotný gólem z 48. minuty, obě zbývající branky dal Jakub Klepiš. V dresu Magnitogorsku si odbyli premiéru Jevgenij Malkin a Sergej Gončar, Ufě však podlehli na nájezdy.

Utkání HC Lev - Avangard Omsk
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

První třetina se odehrála pod taktovkou Lva. Šanci otevřít skóre měl Novotný, po akci s Vránou pálil z otočky Klepiš, nebezpečně zakončoval i Christensen poté, co skvěle přešel přes Škoulu, a také Hossa, ale všechny pokusy zlikvidoval finský gólman Rämö v brance Avangardu. V začínající 13. minutě ho ale z velkého úhlu nachytal Klepiš.

Vzápětí se neujala Bartečkova dorážka. Na druhé straně poprvé více zahrozil Pjanov po Sjominově přihrávce, ale Pöpperle si poradil. Ani on však nevydržel do přestávky s čistým kontem - k volnému puku se dostal Nestěrov a vyrovnal.

Josef Jandač, trenér Lva: "Věděli jsme, že přijelo hodně silné mužstvo, které hrálo finále. Čekali jsme tuhý a těžký boj, přestože soupeř má pár zraněných hráčů a prohrál poslední dva zápasy."

Petri Matikainen, trenér Omsku: "Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, ale nebyli jsme dostatečně trpěliví," litoval finský kouč. Nedali jsme góly. I ve třetí jsme si nadále vytvářeli gólové příležitosti, ale pak jsme ztratili puk na útočné modré čáře a inkasovali. I poté jsme měli šance na vyrovnání, ale nepodařilo se nám to."

Druhá část měla zcela opačný obraz hry než ta první a hrálo se hlavně před Pöpperleho brankou, i kvůli třem přesilovým hrám Omsku v krátkém sledu. Vyrovnaný stav ovšem dokázal Pöpperle udržet, když se vytáhl parádním zákrokem především proti zakončení Popova v početní výhodě.

Jiří Hudler a Jakub Voráček v dresu Lva Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

V třetím dějství se chopil taktovky znovu Lev, což vyústilo v šance Hossy a další povedený průnik Christensena. V obou případech byl ovšem úspěšnější Rämö. Perfektní spolupráce v podání reprezentantů Voráčka s Novotným však již vrátila vedení na stranu Lva a definitivní podobu výsledku dal po Hossově přihrávce před prázdnou branku Omsku v samém závěru Klepiš.

Straka se trefil, Malkin přihrával

Branka Josefa Straky a asistence Kamila Piroše pomohly hokejistům Jekatěrinburgu k vítězství 4:3 nad Chanty-Mansijskem. Straka v utkání Kontinentální ligy otevřel skóre v 11. minutě, Piroš pak v dalším průběhu první třetiny přihrál na druhý gól domácího Avtomobilistu.

Na ledě Ufy si premiéru v dresu Magnitogorsku odbyly hvězdné posily z NHL Jevgenij Malkin a Sergej Gončar. Oba hráči si připsali po bodu za asistenci, přičemž ta Malkinova v 60. minutě pomohla hostům k bodu, Ufa ale nakonec zvítězila 4:3 v prodloužení.

První zápas za moskevské Dynamo má za sebou také Alexandr Ovečkin a i on v něm zaznamenal gólovou asistenci. Ruský tým porazil Dinamo Minsk vysoko 7:2, úvodní třetinu přitom prohrál 0:1 a vyrovnal až díky gólu českého obránce Filipa Nováka, který ve 23. minutě využil přesilovku.

Ještě bez útočníka Pavla Dacjuka z Detroitu a brankáře Ilji Bryzgalova z Philadelphie nastoupil CSKA Moskva proti Barysu Astana a prohrál 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články