Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lev podlehl Ufě a připsal si pátou porážku v řadě

Ufa - Hokejisté Lva Praha podlehli v Kontinentální hokejové lize v Ufě domácímu Salavatu 2:4. Svěřenci kouče Josefa Jandače sice skórovali jako první, ale ještě v prvním dějství třikrát inkasovali. Prohráli tak již popáté za sebou a ztratili sedm duelů z posledních osmi.

Tomáš Surový
zdroj: isifa.com autor: Eduard Erben

Lev na ledě silné Ufy, která se však dosud v sezoně prezentovala nevyrovnanými výkony, výborně začal. Po nevýrazné přesilovce, kdy domácí hráli kuriózně hned v úvodních sekundách v šesti, našel v 5. minutě Škoula střílenou přihrávkou útočníka Mikúše a ten otevřel skóre.

Ufa na druhé straně několika pokusy zahřála gólmana MacIntyrea, jenž se stejně jako v pondělí v Nižněkamsku opět postavil mezi tyče. Na začátku 14. minuty už však krátce před vypršením Krejčíkova trestu Kanaďan ve službách Pražanů kapituloval po ráně Mirnova.

Ze strany domácích to ještě nebylo v první třetině zdaleka vše. V 18. minutě se díky pohotové teči prosadil Paršin a jen o 51 vteřin později dokonal rychlý obrat parádní ranou Filatov. Ještě do přestávky pak mohl zasadit čtvrtý úder zaskočeným hostům Paršin, ale ve velké šanci minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Lukšů ze zápasu Ufa - Lev

Ve druhé části Lev nejprve s velkým štěstím ustál Řepíkovo vyloučení, při němž pohrdl velkou šancí Filatov, poté byl zaměstnanějším z obou gólmanů domácí Tarkki, ale korekce výsledku přišla až v končící 35. minutě, kdy se mezi střelce zapsal tečující Klepiš. Vyrovnat mohl Hossa, jenže proti byl Fin střežící brankoviště ruského celku.

V nástupu do třetí třetiny byl Lev hodně aktivní a vynutil si početní výhodu, Tarkkiho však potřetí překonat nedokázal. Ve 48. minutě naopak fauloval podruhé v zápase bek Krejčík a i tentokrát Ufa trestala - na 4:2 zvýšil dorážející Svitov. V 55. minutě museli do čtyř domácí a trenéři Lva si vzali oddechový čas, po němž zkusili power play. S hrou bez gólmana ale hosté neuspěli ani následně v samém závěru zápasu.

"První polovinu úvodní třetiny jsme odehráli docela dobře, dokázali jsme i vstřelit branku. V dalších deseti minutách jsme vše ztratili," uvedl kouč Lva Josef Jandač po zápase. Do druhé třetiny nastoupil český tým s pozměněnou taktikou a podařilo se mu vrátit se do utkání. "Dali jsme druhý gól a mohli jsme zápas otočit. Šance jsme měli i ve třetí třetině, ale neměli jsme štěstí. Musím ale uznat, že soupeř byl dnes lepší," řekl Jandač, jehož týmu nepomohlo ani velké vytížení beka Zdena Cháry.

Kapitán Bostonu strávil na ledě celkem 30 minut a 39 sekund. "V NHL hraje 25 až 30 minut, takže to je pro něho normální. Když už tady máme obránce takového kalibru a kvalit, je třeba mu dát velký prostor. Nevíme, jak dlouho výluka (v zámoří) ještě bude, takže bychom z jeho přítomnosti tady rádi co možná nejvíce vytěžili," vysvětlil Jandač.

Další pokus na přerušení série porážek budou mít Pražané v pátek, kdy se představí na ledě CSKA Moskva.

Salavat Julajev Ufa - Lev Praha 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Mirnov (Kolcov), 18. Paršin (Zinovjev, Aťušov), 19. Filatov, 50. Svitov (Mirnov, Musatov) - 5. Mikúš (Škoula, Surový), 35. Klepiš (Vrána, Chára). Rozhodčí: Sergejev, Naumov - Birin, Medvěděv. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 6 900.

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy