Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev opět podlehl Slovanu o gól, tentokrát 3:4

Praha - Hokejisté pražského Lva prohráli v utkání Kontinentální hokejové ligy se Slovanem Bratislava i potřetí v sezoně o gól, tentokrát 3:4. Domácí měli před více než 15 tisíci diváky v O2 areně skvělý nástup, když už po 39 vteřinách otevřel skóre Jakub Klepiš, Slovan však dokázal ještě během úvodní části odpovědět třemi góly. Pro Pražany se jednalo o poslední vystoupení z celkem čtyřzápasové domácí série, příští duel sehrají svěřenci kouče Václava Sýkory v pátek na ledě Omsku.

Utkání Lev Praha - Slovan Bratislava
zdroj: ČTK autor: Vít šimánek

První příležitost měl hned po pár sekundách Danielsson, ale ujala se až Klepišova dorážka o chviličku později. Slovan přispěchal na konci šesté minuty s odpovědí, když přečíslení tří na dva zakončil individuálně parádní ranou do horního růžku Bakoš.

Již o 91 sekund později Slovan dokonal obrat zásluhou přesné rány Ölveckého. V začínající 15. minutě navíc Štěpánek neudržel Miklíkovu střelu a Bližňák byl u dorážky puku z brankové čáry nejrychleji - 1:3. Rozdíl ve skóre mohl i nadále narůstat, Štěpánek ale mnohdy i s notnou dávkou štěstí odolal.

V úvodu druhého dějství vzal na sebe koncovku přečíslení dvou na jednoho Bakoš, Štěpánek ho však vychytal a poradil si i s následnou dorážkou. V končící 24. minutě ale vypálil Sersen a Kytnárova jemná teč vychýlila kotouč mimo Štěpánkův dosah. Bakoš pak v obrovské šanci minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Slovan Bratislava

Hra se přelévala z jedné strany na druhou a domácí vrátil do hry jejich nejproduktivnější hráč Klepiš, jemuž se přímo na hůl vrátila odražená vlastní přihrávka. Blízko trefě na 3:4 byl Němec, následně naopak na druhé straně dorážející Miklík napálil horní tyč. Poté sudí nemohli Pražanům uznat gól, neboť padl až krátce po přerušení hry, ale 34 vteřin před koncem přišlo přece jen snížení Lva, když se mezi střelce zapsal Rachůnek.

Třetí část plynula dlouho bez větších šancí. Až ve 48. minutě zahrozil tečující Vrána, Janus však vyrovnání nedopustil. Bezchybný byl na druhé straně i Štěpánek, zápas tak gradoval k dramatickému rozuzlení. To navíc podpořil svým trestem v 58. minutě Hudáček a Lev to zkusil necelé dvě minuty před závěrem v šesti, velké šance k vyrovnání ale nevyužil.

Pro výsledek zápasu byla podle domácího trenéra Václava Sýkory rozhodující první třetina. "My jsme sice do utkání vstoupili v prvních dvou střídáních velkolepě, kdy jsme měli nejprve 'gólovku' a ve druhém střídání vstřelili gól, ale možná pod dojmem tohoto úvodu jsme zapomněli na zadní vrátka a na bránění," uvedl Sýkora. Jeho protějšek Rostislav Čada označil derby za nejlepší ze tří, která spolu oba rivalové v sezoně sehráli. "Bylo nejrychlejší a nejdramatičtější až do samého závěru," zhodnotil.

Lev Praha - Slovan Bratislava 3:4 (1:3, 2:1, 0:0)Branky a nahrávky: 1. Klepiš (Nakládal), 27. Klepiš (Nakládal), 40. T. Rachůnek (Klepiš, Lepistö) - 6. Bakoš (Miklík), 8. Ölvecký (Daňo), 15. Bližňák (Miklík, Ďatelinka), 24. Kytnár (Sersen, Kukumberg). Rozhodčí: Bulanov, Sergejev - Birin, Medveděv (všichni Rus.). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 15.543.Lev Praha: Štěpánek - Němec, Lepistö, Nakládal, Krejčík, Oystrick, Mikuš, Hunkes - Gynge, Novotný, Danielsson - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek - Niživijs, Karamnov, Hossa - Cipulis, Cingel (41. Řepík), Surový. Trenér: Václav Sýkora.Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, Tabaček, Mojžíš, Ďatelinka, Švarný - Miklík, Bližňák, Bakoš - Bartovič, Lipiansky, Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Kudrna - Daňo, Ölvecký, T. Mikúš. Trenér: Rostislav Čada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články