Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev narazí v play-off na CSKA. V Doněcku prohrál na nájezdy

Doněck (Ukrajina) - Hokejisté Lva Praha po předchozí sérii pěti vítězství prohráli ve svém posledním utkání základní části Kontinentální ligy na ledě Donbassu Doněck 1:2 po samostatných nájezdech. Pražané v utkání vedli, ale nájezdy rozhodl domácí forvard Tuomas Kiiskinen. Výsledek rozhodl o tom, že prvním soupeřem Pražanů v play-off bude CSKA Moskva. Osmifinálová série začne ve středu.

Ukrajinskému celku sice v průběhu programu závěrečného hracího dne nahrála v boji o poslední postupovou příčku do play-off domácí prohra Minsku s Ufou, ale jasná výhra Mytišči nad Novokuzněckem (5:0) rozhodla již před úvodním buly o tom, že si o Gagarinův pohár nezahraje.

Naopak Pražané, kteří si již postup do play-off s předstihem zajistili, před sebou jednu nezodpovězenou otázku měli - zda bude jejich osmifinálovým soupeřem CSKA, nebo Dynamo Moskva. Vše navíc nechala otevřené porážka bratislavského Slovanu v Rize.

Štěpánek si přispal skvělé zákroky, na výhru to nestačilo

V úvodní šanci zápasu se ocitl Danielsson, byl ale faulovaný Wilsonem. Následnou přesilovku však Pražané nezužitkovali. Faulem skončila i první vážnější hrozba ze strany Donbassu, při vyloučení Karamnova pálil Kašpar, ale jeho krajan Štěpánek v brance Lva skvěle zakročil. Vzápětí vychytal i Kiiskinena, na druhé straně orazítkoval Novotný tyč.

Ještě před přestávkou se povedenou individuální akcí blýskl Sekáč, jehož připravil o gólovou radost až brankář Holt, na řadu přišla ještě přesilovka Lva, v níž se dostal do sólového úniku Kočetkov, tváří v tvář Štěpánkovi recept na hostujícího gólmana nenašel.

Z nájezdu se radoval Kiiskinen

Ve druhé části se nejprve opět vytáhl Štěpánek proti Podhradskému a chvilku nato i proti Nedorostovi s Wilsonem, ale když na druhé straně Niživijs propálil z mezikruží Holta, šel ve 35. minutě do vedení Lev. Vzápětí mohl vyrovnat Dadonov, jenže poslední slovo měl zase Štěpánek.

Proti stejnému hráči uspěl Štěpánek znovu ve 45. minutě, domácí forvard však dokázal ve vzájemném minisouboji obou hráčů přece jen uspět. Po Kolářově faulu ve 49. minutě hrál Lev přesilovku, jenže Dadonov umístil Puistolovu přihrávku za Štěpánkova záda a vyrovnal. Oba celky měly poté ještě několik slibných šancí rozhodnout v základní hrací době, ale nestalo se tak ani v prodloužení.

Nájezdy zahájil úspěšně Kiiskinen, nikdo z hostující trojice ve složení Danielsson, Birner a Řepík na jeho trefu nedokázal odpovědět.

Kouč Lva Václav Sýkora po utkání přiznal, že s ohledem na jistotu postupu už jeho svěřenci nehráli pod takovým tlakem, navíc byl tým v trochu pozměněné sestavě, aby někteří z nich mohli doléčit zdravotní problémy. "Více času na ledě dostali kluci, kteří ho neměli předtím. Hráli jsme na šest obránců, ale nakonec končili na pět, protože Sami Lepistö nedohrál kvůli zranění," vysvětlil Sýkora, podle něhož by však finský bek měl být na první zápas play-off v pořádku.

Mezi tyčemi se zaskvěl Jakub Štěpánek, přestože poměrně dlouhou dobu nechytal a začátek prý nebyl úplně podle jeho představ. "Naštěstí neměli žádnou extra velkou šanci, tak jsem měl čas se trochu rozkoukat a od druhé třetiny už to bylo dobré," řekl Štěpánek.

HC Donbass Doněck - HC Lev Praha 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0) Branky a nahrávky: 50. Dadonov (Puistola), rozhodující nájezd Kiiskinen - 35. Niživijs (Surový, Cipulis). Rozhodčí: Bulanov, Ravodin - Zacharenkov, Šeljanin (všichni Rus.). Vyloučení: 7:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3877. 

Doněck: Holt - Wilson, Podhradský, Bartulis, Puistola, Pereťagin, Kolář - Nedorost, Kiiskinen, Dadonov - Kagarlickij, Kašpar, Robitaille - Kočetkov, Wirtanen, Varlamov - Pettersson, Šalimov, Matoušek. Trenér: Július Šupler.

Lev Praha: Pöpperle - Nakládal, Lepistö, Němec, Mikúš, Krejčík, Porseland - T. Rachůnek, Novotný, Danielssson - Birner, Vrána, Řepík - Cipulis, Surový, Niživijs - Sekáč, Karamnov, Cingel. Trenér: Václav Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články