Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lev i bez Jandače opět prohrál

Praha/Moskva – Ani odvolání trenéra Jandače Lva k novému začátku zřejmě nenasměrovalo. Hokejisté pražského klubu si připsali další těsnou porážku, tentokrát podlehli Novokuzněcku 2:3 po prodloužení. Černá série Lva se tak protáhla již na osm proher v řadě. Ani tříbrankový náskok nestačil hokejistům Čeljabinsku v Kontinentální lize k výhře nad Viťazem Čechov.

Utkání HC Lev - Metallurg Novokuzněck
zdroj: ČT24

Do branky Lva se postavil Pöpperle a posila z Petrohradu Štěpánek zatím zůstal jen na tribuně. V úvodu se po vyloučeních Němce a Surového museli domácí bránit 90 sekund v oslabení tří proti pěti. Lev odolal a v páté minutě udeřil, když Surový bekhendovou přihrávkou od pravého mantinelu uvolnil Hossu, který u pravé tyče snadno otevřel skóre. Pražané se pak ubránili při Chárove trestu a sami zvýšili při Kapotově vyloučení, když se střelou od modré čáry prosadil právě Chára. V brance Metallurgu poté nahradil Sexsmitha Lazušin.

V úvodu druhého dějství zachránil domácí tým Pöpperle při Jefimovově úniku. V 23. minutě fauloval Sopel v šanci Řepíka, který ale blafákem do bekhendu gólmana Novokuzněcku nepřekonal. A když nevyužili šance Klepiš a Christensen, hosté se brzy dočkali snížení, když se z mezikruží prosadil Jefimov.

Jiří Kalous, dočasný trenér Lva: "Hráli jsme dobře, bojovali jsme. Měli jsme hodně šancí, ale nedali jsme branky, a to byla největší chyba. Z vůle strhnout zápas na naši stranu jsme udělali dost chyb. Výborně zachytal brankář Pöpperle, ale v prodloužení jsme si dali nešťastný gól sami. Přesto chci týmu poděkovat. Ztráta těchto dvou bodů mrzí hodně, protože ten zápas byl dobře rozehraný, bylo tam obrovské nasazení týmu. Trošinku možná chybělo štěstíčko, ale bohužel to skončilo takto." 

Lev odpověděl aktivitou, ale opět selhal v koncovce, když neuspěli Sekáč, Hossa ani Svoboda. Následně hráli po nedovolených zákrocích Sersena a Oystricka Pražané další dvě oslabení a při druhém už náskok ztratili. Puk se dostal před odkrytou branku k Robitailleovi, který upravil na 2:2. Domácí mohli bleskově odpovědět, ale sudí si u videa prověřili, že puk v nepřehledné situaci nepřešel brankovou čáru.

Ve třetí třetině se Lev snažil dobývat zformovanou obranu Metallurgu, ale do šancí se nedostával a střelecké pokusy kryl Lazušin. Tlak Lva sílil, ale byl stále bezzubý. Na začátku prodloužení mohl rozhodnout Vrána, který se ocitl sám před Lazušinem, ale padajícího gólmana neprohodil. Vzápětí šel pykat na dvě plus dvě minuty Klepiš a Metljukovo nahození si nešťastně srazil do vlastní branky Novotný. 

HC Lev Praha - Metallurg Novokuzněck 2:3 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Hossa (Surový), 18. Chára (Němec, Vrána) - 26. Jefimov (Mereskin, Lazarev), 39. Robitaille (Metljuk, Kagarlickij), 62. Metljuk. Rozhodčí: Dějev, Karabanov - Michajevič, Něstěrov. Vyloučení: 7:1. Využití: 0:2. Diváci: 5012.

Čeljabinsk promarnil třígólový náskok

Domácí Traktor dostal v 10. minutě v přesilovce do vedení český útočník Jan Bulis, nakonec ale lídr Východní konference podlehl 3:4 po samostatných nájezdech. Tři branky k dobru měl Čeljabinsk ještě v 38. minutě, už o pět minut později ale bylo vyrovnáno. V nájezdech pak o zisku druhého bodu pro čechovský tým rozhodl Timkin.

Naopak Ufě třígólový náskok k vítězství stačil, i když nad Torpedem Nižnij Novgorod nakonec vyhrála jen těsně 3:2. U první branky vítězů asistoval Tomáš Rolinek, o tři góly domácí vedli už v 17. minutě.


Skóroval také Tomáš Netík z Nižněkamsku, který necelé dvě minuty po zahájení duelu s Lokomotivem Jaroslavl využil přesilovou hru. Hosté ale v poslední třetině vyrovnali na 1:1 a v samostatných nájezdech získali druhý bod.

Marek Kvapil z Dynama Moskva byl autorem vítězného gólu v utkání proti Dinamu Riga. Obhájci mistrovského titulu rozhodli zápas v závěrečné desetiminutovce, vyhráli 3:1 a upevnili si pozici nejlepšího celku soutěže.

Výsledky KHL

Čeljabinsk - Viťaz Čechov 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Bulis 1+0)

Jekatěrinburg - Čerepovec 1:2

Magnitogorsk - Dinamo Minsk 7:2 (za hosty Pivko 0+1)

Ufa - Nižnij Novgorod 3:2 (za domácí Rolinek 0+1)

Kazaň - Atlant Mytišči 3:1

Nižněkamsk - Jaroslavl 1:2 po sam. nájezdech (za domácí Netík 1+0)

Petrohrad - Spartak Moskva 4:1

Dynamo Moskva - Dinamo Riga 3:1 (za domácí Kvapil 1+0, Novák 0+1),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články