Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev hostí kazašský Barys Astana, prodlouží vítěznou sérii?

Praha - Hokejisté pražského Lva budou v Kontinentální lize po úspěšném návratu na domácí led proti Omsku usilovat o prodloužení série vítězství, která se protáhla již na pět utkání. Do cesty se jim tentokrát postaví kazašské mužstvo Barys Astana. V dresu Lva opět nastoupí čerstvé posily ze stávkující NHL Jiří Hudler a Jakub Voráček, kteří si premiéru odbyli už v zápase s Omskem (3:1).

Hokejisté HC Lev
zdroj: ISIFA

Svěřenci kouče Josefa Jandače dosud vyhráli šest ze sedmi vystoupení, a přestože vstoupili do ligy jako nováček, po čtvrtečním programu byli nejlepší v celé soutěži. "Za ty výkony, které jsme předváděli, je to skvělé ocenění, ale je to jen začátek sezony. Musíme takhle pracovat i dál, ještě je před námi asi padesát zápasů," řekl reprezentační obránce Ondřej Němec.

Do rozjetého týmu navíc naskočily velké ofenzivní posily Jiří Hudler a Jakub Voráček ze zámořské NHL. V jejich prvním utkání je trenér Jandač záměrně rozdělil, aby jim pomohl s přispěním spoluhráčů překonat absenci herní praxe. Připustil, že původně však zamýšlel dát oba k sobě. A také nevyloučil, že na to časem přece jen dojde.

"Pořád se snažíme hledat optimální varianty složení sestavy, ale už si to trošku sedá," pochvaloval si Jandač.

Za Astanu mělo původně hrát české trio Lukáš Kašpar, Kamil Kreps a rovněž i současný kapitán Pražanů Jiří Novotný. Ještě před začátkem přípravy s nimi však vedení klubu rozvázalo smlouvy, neboť kouč Vladimir Krikunov má za úkol sázet především na kazašské hokejisty a pomoci tak splnit cíl v podobě úspěšně zvládnuté olympijské kvalifikace a postupu na hry 2014 v Soči.

V pondělí pak Lev uzavře třízápasovou domácí sérii soubojem proti týmu Jugra Chanty-Mansijsk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články