Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lev dvakrát vedl, Spartaku podlehl až v nájezdech

Praha - Hokejisté Lva prohráli se Spartakem Moskva 2:3 po samostatných nájezdech a přišli tak ve svém posledním utkání v základní části o osmizápasovou šňůru domácích výher. V utkání přitom dvakrát vedli. Nájezdy rozhodl útočník Vjačeslav Kozlov. Další utkání čeká Lvy v pátek, kdy otevřou vyřazovací boje v utkání proti Záhřebu, který dokázal vyhrát 3:2 na ledě Slovanu.

V domácí sestavě dostali větší prostor i hráči, kteří nebyli tolik vytěžovaní v dosavadním průběhu základní části. A jeden z nich o sobě dal ihned po úvodní zahřívací desetiminutovce, která se odehrála bez větších šancí, hodně vědět.

Kapitán Pražanů Novotný skvěle našel rozjetého Pacovského a talentovaný forvard propálil z kruhu pro vhazování parádní ranou do horního rohu branky Šestěrkina. Zaznamenal svou první trefu v dresu Lva. V končící 14. minutě už bylo ale vyrovnáno, když Želdakov zkusil štěstí od modré čáry a Engren kvůli clonícím hráčům před sebou neměl příliš času zareagovat. Lvům mohl vrátit vedení Ridderwall, Šestěrkin byl ale proti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Spartak Moskva

Spartak možná v příští sezoně hrát nebude

Zkraje druhé části neuspěli Ullström a Řepík, před polovinou základní hrací doby minul z dobré pozice Novotný. A protože pak ve své druhé přesilovce v utkání neuspěli ani hosté, stav 1:1 se před druhou přestávkou nezměnil.

Na další trefu nakonec čekali diváci až do poloviny 48. minuty, ale stála za to. Bek Oystrick místo očekávané rány od modré čáry namířil výtečnou střílenou přihrávku Birnerovi, který už měl vcelku snadný úkol.

Kari Jalonen (Lev): "Naše mysl již byla u toho pátečního zápasu. Zařadili jsme tedy do sestavy hráče, kteří v našem týmu nedostávali v sezoně tolik prostoru. Jsem hlavně rád, že nikdo z hráčů neutrpěl žádné zranění a nepřišli jsme o žádného hráče ve chvíli, kdy to všechno doopravdy začne."

Fjodor Kanarejkin (Spartak): "Jsem rád, že jsme po olympijské pauze zakončili tu opravdu špatnou sezonu čtyřmi velice dobrými zápasy a rozloučili se vítězstvím. V týmu jsme měli spoustu mladých hráčů, včetně gólmanů a obrany, ale dnes jsme odvedli velmi dobrou práci."

Jeden z nejhorších celků soutěže, který se potýká s finančními problémy a pravděpodobně proto ani nezasáhne do příštího ročníku, ale nerezignoval a i podruhé se mu podařilo vyrovnat. V 56. minutě se ve vlastním obranném pásmu sice Zackrisson vyhnul jednomu ze soupeřů, ale poté nepochopitelně naservíroval puk před branku Lemťugovovi a bylo to 2:2.

V prodloužení spálil velkou možnost rozhodnout Sekáč, vítěze proto musely určit až samostatné nájezdy. Lemťugov se Sekáčem nedali, Kozlov suverénně proměnil, Birner trefil tyč. Sergejev nedal, proměnit musel Ullström, jenže i on selhal.

Lev vyzve v osmifinále Medveščak Záhřeb a úvodní dva zápasy sehraje díky lepšímu postavení po dlouhodobé části v domácím prostředí v pátek a v sobotu. O osudu série hrané na čtyři vítězství se rozhodne nejpozději v pondělí 17. března, kdy by se hrál případný sedmý duel rovněž v Praze.

Lev Praha - Spartak Moskva 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Pacovský (Novotný, Gragnani), 48. Birner (Oystrick, Němec) - 14. Želdakov (Volkov, Bodrov), 56. Lemťugov, rozhodující nájezd Kozlov. Rozhodčí: Baluška, Nalivajko - Parfjonov, Goljak. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 4 624.

Lev: Engren - Gragnani, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Nakládal, Humphries - Pacovský, Novotný, Ullström - Ridderwall, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Kubalík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

Spartak: Šestěrkin - Kulik, Bodrov, Sergejev, Želdakov, Grišin, Sorokin, Jermakov, Mamkin - Volkov, Kvaša, Kozlov - Lemťugov, Wandell, Špirko - Anderson, Nikulin, Toluzakov - Pešechonov, Ignašin, Medveděv. Trenér: Fjodor Kanarejkin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články