Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lev doma udolal Minsk a drží třetí místo

Praha - Hokejisté Lva porazili ve vyrovnaném zápase Kontinentální ligy Dinamo Minsk 3:1. Zvýšili tak své šance na to, že po základní části skončí mezi prvními čtyřmi týmy Západní konference. Play-off by tak zahájili na domácím ledě. O výhře Pražanů s jedním z nejhorších týmů soutěže, která byla již sedmou v řadě před domácím publikem, rozhodl v 57. minutě švédský útočník Martin Thörnberg.

Radost hráčů Lva
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Nakonec jsme ale dokázali dát rozhodující branku a zvítězit, což je pozitivní pro psychiku a pohodu mužstva. Věřím, že nás to posílí," zhodnotil utkání kouč vítězů Kari Jalonen.

Lev vstoupil do utkání s posledním týmem Západní konference dobře a v osmé minutě využil přesilovou hru. Thörnberg přihrál od mantinelu do jízdy Kapanenovi, jenž prostřelil gólmana Haugena. Hostům se nicméně podařilo už ve 12. minutě vyrovnat. Gólman Vehanen měl zakrytý výhled a propadla mu do sítě lehká střela Lintnera.

V závěru první dvacetiminutovky měl potom Lev 103 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovku, nedokázal se v ní ale gólově prosadit. "Měli jsme spoustu šancí, abychom v přesilovkách dali branky, ale Dinamo velmi dobře bránilo a velmi dobře jim zachytal gólman," ocenil trenér Jalonen.

A střelecká nemohoucnost provázela hru Pražanů i ve druhé třetině. Lvi byli sice hlavně po polovině zápasu aktivnější, ale střely, které posílali na hostující branku, byly velmi nepřesné. Zbytek jistými zákroky likvidoval gólman Haugen. "Oni sice dobře bránili, ale my jsme šance měli. Akorát jsme ve finiši před brankou, na těch několika posledních metrech okolo branky, nebyli dost důrazní," připustil domácí forvard Jiří Sekáč.

Trenér Lva Jalonen ještě v závěru druhé třetiny promíchal útoky, ale ani změny ve třech prvních formacích dlouho nepřinášely rozdílovou trefu. Minsk pečlivě bránil a domácí byli v útoku dlouho nedůrazní a nepřesní.

O výhře Lva nakonec rozhodl až v 57. minutě nejproduktivnější hráč týmu Thörnberg, který dorazil střelu Sekáče, jenž si z křídla sjel před branku. "Když jde do tuhého, vždycky se tlačím před branku a Martin (Thörnberg) to ví, takže tam byl připravený," popsal Sekáč. Tříbodový zisk pak ještě pojistil gólem na 3:1 do prázdné branky půl minuty před koncem Jaakola.

"Čekali jsme od Lva veliký tlak a ten přišel hlavně v první třetině. Bylo to znásobené ještě tím, že jsme hráli spoustu oslabení, včetně dvojnásobného oslabení tří proti pěti, kde jsme museli vydržet skoro dvě minuty. I přesto, že soupeř měl převahu, měli jsme i my několik velmi dobrých šancí," řekl po utkání slovenský kouč ve službách běloruského celku Ľubomír Pokovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Dinamo Minsk

Lev Praha - Dinamo Minsk 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Kapanen (Thörnberg, Vrána), 57. Thörnberg (Sekáč), 60. Jaakola - 12. Lintner (Gavrus, Kitarov). Rozhodčí: Bulanov, Soin - Strelcov, Tarasov. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 4154.

Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Zackrisson - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Minsk: Haugen - Goroško, Krajíček, Nogačjov, Lintner, Filičkin, Usenko - Kaljužnyj, Stas, Matěrukin - Irgl, Surový, Jefimenko - Gavrus, Kitarov, Zakarov - Pavlovič, Drozd, Protaseňja. Trenér: Ľubomír Pokovič.

Kari Jalonen (Lev): "Dneska to byl velmi dobrý zápas. Měli jsme spoustu šancí, abychom v přesilovkách dali branky, ale Dinamo výborně bránilo a zachytal jim gólman. Nakonec jsme ale dokázali dát rozhodující branku a zvítězit, což je pozitivní pro psychiku a pohodu mužstva. Věřím, že nás to posílí."

Ľubomír Pokovič (Dinamo Minsk): "Čekali jsme od Lva veliký tlak a ten přišel hlavně v první třetině. Bylo to znásobené ještě tím, že jsme hráli spoustu oslabení, včetně dvojnásobného oslabení tří proti pěti, kde jsme museli vydržet skoro dvě minuty. I přesto, že soupeř měl převahu, měli jsme i my několik velmi dobrých šancí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy