Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvapil hattrickem poslal obhájce z Dynama do finále

Moskva - Čeští útočníci Marek Kvapil a Jakub Petružálek poslali Dynamo Moskva do finále play-off Kontinentální hokejové ligy. Obhájci titulu v šestém semifinálovém utkání zdolali nejlepší tým základní části Petrohrad 5:1 a sérii vyhráli 4:2. Kvapil nastřílel tři góly, Petružálek u tří branek asistoval.

Marek Kvapil
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Soupeřem Dynama v boji o Gagarinův pohár bude lepší z dvojice Kazaň - Čeljabinsk. Ve druhém semifinále má zatím navrch Kazaň, která vede 3:2 na zápasy a v úterý se na soupeřově ledě pokusí proměnit druhý mečbol. Ten první Čeljabinsk v neděli i díky gólu Jana Bulise odvrátil.

Kvapil exceloval, když nastřílel stejně branek jako v předchozích 14 zápasech play-off dohromady. Skóre otevřel ve 26. minutě, kdy mu poslal Petružálek puk z rohu vlastní obranné třetiny k modré čáře, Kvapil projel celé hřiště, obkroužil branku a překonal Ilju Ježova.

Za necelé tři minuty Kvapil zvýšil na 2:0 po bekhendovém přiklepnutí Sergeje Soina střelou z mezikruží. Hattrick zkompletoval ve 49. minutě, kdy mu Petružálek poslal puk vzduchem a vyslal ho do brejku, který Kvapil zakončil úspěšnou kličkou Ježovovi.

Po jeho gólu na 4:1 zkusil Petrohrad už v 53. minutě hru bez brankáře na závěr přesilovky při vyloučení domácího Konstantina Gorovikova, ale z hole Sergeje Koňkova do prázdné klece popáté inkasoval.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy, 6. zápas finále západní konference:

Dynamo Moskva - Petrohrad 5:1 (Kvapil 3+0, Petružálek 0+3), konečný stav série: 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články