Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Kovář se radoval, Němec uznal, že Magnitka byla lepší

Magnitogorsk (Rusko) – Jan Kovář prožil ve službách Magnitogorsku sezonu snů. Ve svém premiérovém ročníku v Kontinentální lize zářil, zařadil se k největším lídrům Metallurgu a tuto pozici jen potvrdil v klíčové sedmé bitvě finále play-off proti Lvu Praha. Pod výhru 7:4 se podepsal gólem a dvěma nahrávkami. Lev se však podle obránce Ondřeje Němce nemá za co stydět. Pražané mají podle něj za sebou úspěšnou sezonu, ve finále je porazil lepší tým v čele s excelentní dvojicí Sergej Mozjakin, Danis Zaripov.

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Neskutečná spokojenost. Sezona byla úplně fantastická a měla krásné vyvrcholení. Strašně si to užívám. Jsme všichni moc šťastní. Zároveň bych chtěl pogratulovat klukům ze Lva a říct, že hráli výborně. Klobouk dolů před nimi. Dnešní zápas byli dvě třetiny lepší než my, ale nám tam potom padly dva góly a to otočilo celý zápas," uvedl Kovář.

"Začali jsme dobře a odehráli slušnou první třetinu. Pak jsme si ale nechali dát blbé góly a ve třetí třetině jsme to museli otevřít. Dostali jsme další dva góly, ale ani za stavu 6:2 jsme to nevzdali, šli jsme do rizika a dali na 6:4. Dnes ale asi vyhrál lepší," uznal Němec.

Metallurg vyhrál třikrát ruskou superligu, ale KHL dobyl poprvé. Kovář k tomu přispěl 68 body za 23 branek a 45 asistencí v 54 zápasech základní části, v 21 vystoupeních během play-off přidal 26 bodů díky osmi trefám a 18 nahrávkám.

Kovář svá oslnivá vystoupení podtrhl v možná nejdůležitějším momentu celé finálové série. V průběhu druhé třetiny, kdy byla herní převaha na straně soupeře, zvýšil krátce po gólu na 3:2 náskok Magnitogorsku. "Je to možné, že to byl zlomový gól. Ale hlavně, že jsme vyhráli a že nám to tam napadalo," prohlásil Kovář.

Němec nyní věří, že vedení pražského klubu udrží tým pohromadě a Lev bude mít šanci, aby se za rok pokusil dotáhnout své snažení až do vítězného konce. Podle mnohých byl klíčovým momentem příchod finského kouče Kariho Jalonena na střídačku jediného českého klubu hrajícího KHL. "Sezonu jsme začali dobře. Pak přišla krize a přišel Kari, který nastavil systém, který výborně fungoval. S Václavem Sýkorou i Ivanem Zanattou se skvěle doplňovali. Vygradovalo to v play-off, ve kterém jsme hráli skvěle a dokázali jsme i pobláznit lidi," dodal Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články