Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kovalčuk si po výhře nad Lvem postěžoval na špatný led i atmosféru

Praha - Hvězdný útočník Petrohradu Ilja Kovalčuk si pochvaloval dnešní vítězství 4:3 nad Lvem Praha, ke kterému pomohl ruskému týmu jednou přihrávkou. Jedním dechem si ale postěžoval na kvalitu ledu, na kterém se utkání Kontinentální ligy hrálo.

Ilja Kovalčuk
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

"Byl to těžký zápas. Hlavně na tom ledě, co tady dneska byl. Opravdu nevím, co s ním prováděli, ale byl ve velmi špatné kondici," řekl po zápase kapitán Petrohradu. "Celkově to nebylo lehké utkání, navíc my jsme nepředvedli nejlepší výkon. Měli jsme v zápase slabší chvíle, ale naštěstí jsme to přestáli a připsali si cenné tři body," pochvaloval si Kovalčuk.

Vyrovnaný zápas se po brance Klepiše již chýlil ke konci, když na druhé straně udeřil individuální akcí talentovaný Tarasenko a zajistil hostům výhru. "Po vyrovnání byli domácí v náporu a my se horko těžko bránili. Nakonec se nám však podařilo najít cestu k vítězství a využili jsme nedůslednost v obraně soupeře. Vladimir (Tarasenko) to udělal skvěle, a přinesl nám tím výhru," komentoval závěr utkání dvojnásobný mistr světa.

O vítězství však SKA v závěru málem přišel po velkém tlaku domácích při vyloučení Průchy umocněném odvoláním brankáře Pöpperleho. "Závěr jsme si trochu zkomplikovali. Brankář nás však v poslední minutě hodně podržel. Měl tam několik skvělých zákroků, kterými nám nakonec vyhrál utkání," pochválil kapitán gólmana Bobrovského.

Zápas sledovalo téměř 13 tisíc diváků, kteří vytvořili solidní atmosféru. Devětadvacetiletý elitní střelec byl však po zápase trochu jiného názoru. "Přišlo mi tady dneska docela ticho, což je škoda. Slyšel jsem, že v předchozích zápasech to tady nebylo špatné, ale dnes to vypadalo, že nejhlasitější byl tábor našich fandů, kterých bylo kolem stovky. V závěru se trochu zvedli, ale celkově jsem čekal více. Snad se to zlepší," uvedl Kovalčuk.

Nezapomněl ale vyzdvihnout fanoušky ve své vlasti, kteří podle něj patří k nejlepším na světě. "Speciálně fanoušci Petrohradu patří k těm nejlepším, co jsem zatím měl možnost během kariéry potkat. V NHL je mnohem tišší atmosféra. U nás jsou při zápasech velice hlasití a také chodí v hojném počtu," pochválil diváky ze severoruského města.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články