Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Kovalčuk jde do Petrohradu, Ovečkin nemá jasno

Moskva - Ruské hvězdy míří po vyhlášení výluky v NHL do Kontinentální hokejové ligy. Nejlepší hráč uplynulé sezony NHL Jevgenij Malkin z Pittsburghu a bek Sergej Gončar z Ottawy už dopředu oznámili své působení v Magnitogorsku a dnes podepsali kontrakty. Kanonýr Ilja Kovalčuk z New Jersey jde do Petrohradu, další ofenzivní eso Pavel Dacjuk z Detroitu se dohodl na působení v Kazani. Jasno zatím není o působišti Alexandra Ovečkina z Washingtonu, podle serveru sovsport.ru však pravděpodobně nebude hrát v mateřském Dynamu Moskva.

Alexandr Ovečkin
zdroj: AP autor: Ryan Remiorz

Petrohrad, v němž působí český trenér Miloš Říha, brankář Jakub Štěpánek a útočník Petr Průcha, by mohl angažovat také obránce Fjodora Tjutina z Columbusu a brankáře Sergeje Boborovského. Magnitogorsk má získat také útočníka Toronta Nikolaje Kuljomina. Do Donbassu Doněck míří ukrajinští útočníci Ruslan Fedotěnko z Philadelphie a Alexej Ponikarovskij z Winnipegu. Dres Barysu Astana by měl oblékat centr Nikolaj Antropov z Winnipegu.

Do Dinama Riga míří útočník Kaspars Daugavinš z Ottawy; do Atlantu jde gólman Anton Chudobin z Bostonu a útočník Andrej Loktionov z týmu vítěze Stanleyova poháru Los Angeles. V zámoří nakonec nezůstane letošní jednička draftu Nail Jakupov a místo týmu Sarnie v juniorské OHL bude během výluky oblékat dres Nižněkamsku. Běloruský útočník se upsal na sezonu Čeljabinsku a měl by v Traktoru setrvat bez ohledu na vývoj situace v zámoří.

Pravděpodobné posily týmů KHL:

Petrohrad - Kovalčuk (New Jersey), Tjutin (Columbus), Boborovskij
Doněck - Fedotěnko (Philadelphia), Ponikarovskij (Winnipeg)
Magnitogorsk - Malkin (Pittsburgh), Gončar (Ottawa), Kuljomin (Toronto)
Barys Astana - Antropov (Winnipeg)
Atlant - Chudobin (Boston), Loktionov (Los Angeles)
Nižněkamsk - Jakupov (Edmonton)
Čeljabinsk - Kosticyn (Montreal)
Kazaň - Dacjuk (Detroit)
Dinamo Riga - Daugavinš (Ottawa) 

Hvězdy NHL se mohou představit v Praze na ledě českého nováčka KHL Lva Praha, který se vrátí v nadcházejícím týdnu po sérii tří zápasů venku. Ve čtvrtek jej čeká Omsk, v sobotu Astana a v pondělí Jugra Chanty-Mansijsk. Po další cestě k venkovním duelům se tým trenéra Josefa Jandače představí doma v sobotu 6. října proti Petrohradu a o tři dny později proti Dynamu Moskva místo Tipsport Areny v O2 areně.

Lev údajně láká útočníky Jiřího Hudlera z Calgary a Jakuba Voráčka z Philadelphie. Kluby KHL mohou soupisku při výluce v NHL rozšířit o tři hráče ze zámoří, z toho jednoho cizince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články