Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Klepiš: Lev není krokem do neznáma

Praha - Útočník Jakub Klepiš nebere příchod do HC Lev Praha, který čeká první sezona v Kontinentální hokejové lize (KHL), jako krok do neznáma. Těší se, že si soutěž označovanou za nejlepší v Evropě zahraje ve svém rodném městě. Věří, že Lev bude mít dost silný tým na to, aby dokázal konkurovat i nejbohatším ruským klubům.

Osmadvacetiletý Klepiš odehrál poslední čtyři sezony v KHL, ale až nyní se bude moct cítit v soutěži jako doma.

"Někomu se to třeba může zdát jako krok do neznáma, ale já jsem stoprocentně přesvědčený o tom kroku, co dělám. Jsem strašně rád, že jsem dostal šanci přijít do toho týmu a hrát KHL doma," uvedl Klepiš. "Pro mě je to něco navíc i proto, že Praha je moje rodné město," uvedl.

Věří, že trenéři Josef Jandač s Jiřím Kalousem, které dobře zná z působení v reprezentaci či ve Slavii, mají k dispozici silné mužstvo, alespoň podle jmen na soupisce. "A když si dobře sedneme, uděláme dobrou partu a každý přijme svoji roli, tak si myslím, že by to mohlo fungovat a tým by mohl být dobrý," prohlásil.

"Je to velká výzva dokázat Rusům, že když se dá dohromady tým z Čechů a Slováků, tak může hrát na vysoké úrovni a porážet a vzdorovat i těm nejsilnějším týmům, jako jsou Petrohrad nebo Ufa," řekl Klepiš, který získal titul v uplynulé sezoně s Dynamem Moskva a rok předtím se radoval rovněž s Ufou. "Počítám s tím, že budu mít třetí v řadě a všechno bude dobré," řekl s úsměvem.

Z tlaku domácího prostředí obavy nemá, spíše se na něj těší. "V první řadě potřebujeme, aby na nás nějací fanoušci přišli, potom může přijít i nějaký tlak," uvedl Klepiš. Míní, že většina dobrých hokejistů hraje pod tlakem ještě lépe. "Alespoň já to takhle mám, pod tlakem jsem jako ryba ve vodě."

Věří, že diváky se do Tipsport Areny, o kterou se bude Lev dělit s extraligovou Spartou, povede nalákat. "Snad se to povede hlavně dobrým hokejem a dobrými výsledky," uvedl Klepiš, který má zkušenosti rovněž z NHL, kde oblékal dres Washingtonu.

Mistr světa z roku 2010 na letošním světovém šampionátu ve Finsku a Švédsku kvůli zdravotním problémům chyběl, nyní už je ale zcela v pořádku a na pondělním startu týmové přípravy nebude chybět. "Po sezoně jsem měl měsíc volno, odjel jsem na dovolenou a poslední měsíc a půl už jsem trénoval," řekl Klepiš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články