Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

HC Lev čeká ostrý start do KHL

Praha – Dlouho očekávaná premiéra prvního českého klubu v Kontinentální lize se nezadržitelně blíží. Dnes od 20:00 nastoupí HC Lev v pražské Tipsport Aréně proti lotyšskému Dinamu Riga. "Riga je stabilizované mužstvo v KHL, které je dlouho pohromadě. Tvoří drtivý základ lotyšské reprezentace. Je to soupeř, který je hodně sehraný a adaptovaný v soutěži," řekl na adresu prvního soka trenér Lva Josef Jandač.

HC Lev Praha
zdroj: ČTK autor: ČT24

Účastník z lotyšské metropole je mezi šestadvaceti kluby soutěže jedním z jedenácti, který nemá v kádru žádného českého krajánka. Dinamo, odkud přišel do Lva slovenský útočník Marcel Hossa i generální manažer Normunds Sejejs, bude v Západní konferenci jedním z hlavních soupeřů pražského klubu v boji o play-off. O osm postupových míst v konferenci se bude prát čtrnáct týmů.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s koučem Josefem Jandačem

Riga, kde dříve působili z českých hráčů brankář Martin Prusek, obránce Filip Novák a útočník Jakub Šindel, ve vyřazovací části chyběla jen v první sezoně 2008/09. Pak prošla dvakrát do 2. kola play-off a v uplynulém ročníku po sedmém místě na Západě hned vypadla s Nižným Novgorodem po porážce 3:4 na zápasy.

Vedle Marcela Hossy odešly v létě další dvě ofenzivní opory Janis Sprukts do CSKA Moskva a Mikelis Redlihs do Jaroslavle, navíc se rozloučil obránce Sandis Ozolinš. Posilami jsou švédský brankář Mikael Tellqvist z MODO Hockey a ze stejného klubu i americký forvard Rob Schremp. Z nižší zámořské soutěže přišli kanadští útočníci Alexandre Giroux ze Springfieldu, Jamie Johnson z Grand Rapids a obránce Mathieu Carle ze Syracuse. Z Abbotsfordu zamířil domů lotyšský bitkař Raitis Ivanans.

Lev stavěl kádr pro letošní sezonu úplně od nuly. Pražský tým zlákal hned několik českých reprezentantů z KHL, dále třeba Michala Řepíka z farmy Floridy či členy slovenského národního týmu. "Člověk může vybírat hráče, kteří by v české lize nehráli, protože reálně mají nabídky někde jinde. Snažili jsme se dát dohromady v nějakém časovém úseku co nejlepší tým z hráčů, kteří byli ještě volní," popisoval tvorbu mužstva trenér Jandač.

Lev chystá na první duel pro fanoušky předzápasovou světelnou show s projekcí na ledové ploše i video s představením kádru Lva. Před Tipsport Arénou bude pro fanoušky připraven doprovodný program už od 17:00.

"Budeme bojovat o to, aby se lidi bavili. Chceme se vyrovnat atmosféře, která panovala v Tipsport Aréně, když hrála Sparta s New Yorkem Rangers," zmínil manažer komunikace Lva Jan Rachota loňský přípravný duel Sparty se slavným klubem NHL. Doma se Lev představí i v sobotu proti Spartaku Moskva a v pondělí proti Donbassu Doněck.

Domácí zápasy odehraje Lev Praha v holešovické hale. Na čtyři utkání s těmi nejprestižnějšími soupeři se však přestěhuje do vysočanské O2 areny. Vstupné na KHL v Česku má být mezi 170 až 280 korunami, což je zhruba o stokorunu víc než třeba na českou extraligu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články