Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finálová série KHL se přesouvá do Prahy. Lev chce další výhru

Praha – Za nadějného stavu 1:1 zápasy se přesouvá finálová série KHL do Prahy. I přes porážku 1:4 v posledním duelu s Magnitogorskem mají domácí Lvi stále reálnou naději stát se prvním neruským šampionem Kontinentální ligy. Na cestě za Gagarinovým pohárem by měla domácí hnát zaplněná vysočanská 02 arena.

Radující se hráči Lva
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"My jsme si dokázali, že můžeme s Magnitogorskem hrát. Ve druhém utkání jsme samozřejmě poznali, na jaké úrovni umí hrát oni a co pro to ještě musíme udělat, abychom i proti takovému soupeři, když hraje na hraně, dokázali být úspěšní. V tom byl ten zápas pro nás poučný. Jsme spokojeni, že se povedlo odvézt z arény soupeře jedno vítězství," řekl asistent trenéra Václav Sýkora.

"Každý zápas je samozřejmě moc důležitý, ale tady bude teď ve hře i to psychologické hledisko, abychom byli opět napřed my a za soupeřem nezaostávali," doplnil Sýkora před třetí bitvou, kterou Lvi svým způsobem rozehráli už ve třetí třetině minulého utkání, přestože prohrávali čtyřbrankovým rozdílem.

"Dosáhli jsme zdánlivě pouze toho jediného gólu na 1:4 těsně před koncem, ale pro nás to byl důležitý gól, protože Košečkin přišel o nulu a bylo tam několik potyček, v nichž jsme ukázali, že dokážeme být odolní a že se prostě nedáme. Tam vidím vklad do dalšího zápasu u nás doma," řekl Sýkora.

Klíč k úspěchu? Zastavit Kovářovu lajnu

Velmi důležitým faktorem bude i to, jak se hráči českého celku vypořádají s první formací "Magnitky" vedené českým forvardem Janem Kovářem, která se stala postrachem soupeřů v této sezoně KHL a ve druhém duelu se podepsala pod tři ze čtyř gólů. "Asi si k tomu ještě něco řekneme na tréninku a pokusíme se je eliminovat," podotkl útočník Michal Řepík na adresu nejproduktivnějšího útoku soutěže. Dobře však vnímá sílu celého týmu. "Víme, jak budou hrát, tohle je jejich standard a my se musíme připravit na úterý," dodal Řepík.

Společně se spoluhráči se může těšit na bouřlivou kulisu. Očekává se vyprodané hlediště a útok na divácký rekord soutěže (16.317 diváků), který ustanovil právě Lev v říjnu 2012 při souboji s Dynamem Moskva. "Těšíme se na ty domácí zápasy hodně. Už tu poslední sérii jsme si v O2 areně užívali," vzpomněl útočník Petr Vrána finále Západní konference proti Lokomotivu Jaroslavl.

"Už tehdy přišlo tolik lidí, co jsme vůbec nečekali. Atmosféra byla skvělá. Pro nás je to zážitek. Nečekali jsme, že budeme tak daleko, a jsme hrozně rádi za to, že lidé chodí a začalo je to takhle bavit," pochvaloval si Vrána. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články