Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Dynamo zdolalo HC Lev díky Ovečkinově trefě

Praha – Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize po Petrohradu velmi těsně také s obhájcem prvenství Dynamem Moskva. O výhře hostů před historicky rekordní návštěvou KHL 16 317 diváků rozhodl v pražské O2 areně Alexandr Ovečkin. Jediný gól zápasu zaznamenal v úvodních vteřinách třetí třetiny.

Alexandr Ovečkin a Janne Jalasvaara se radují z vítězství
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Lev v úvodní třetině soupeře přehrával. Ve druhé minutě mohl otevřít skóre po akci Novotného Řepík, ale minul branku. Lev dostával v několika pasážích hry Dynamo pod tlak, ale Jerjomenko odolával. V 18. minutě měli velkou možnost i hosté, Anisin však zblízka nezamířil přesně.

Na začátku druhého dějství vlétl do prostoru před brankoviště domácích Ovečkin a při střetu s Pöpperlem zasáhl loktem domácího gólmana, jenž byl sice trochu otřesený, ale pokračoval ve hře a o chvilku později vychytal Pestunova. Ze strany výběru trenéra Jandače odpověděli dvakrát Klepiš, chytře zpoza obránce pálil kapitán Novotný a také Mikúš, bezbrankový stav se však ani do druhé přestávky nezměnil. Jen 33 vteřin po zahájení třetí části ale stačilo na otevření skóre kanonýru Ovečkinovi, když se dokázal nejlépe zorientovat ve skrumáži před Pöpperlem.

Josef Jandač, trenér HC Lev: "Nemohu říci půl slova proti svému týmu. Kluci to odmakali, ale bohužel bez bodového zisku. Bylo to podobné jako s Petrohradem, kdy jsme dostali blbý gól před koncem zápasu, dnes zase dost nešťastný a hloupý gól v první minutě třetí třetiny. Jediná chyba v naší hře byla ta, že jsme nevstřelili gól, a bez toho nemůžeme vyhrát. To je snad jediná výtka vůči mému mužstvu, kterou můžu mít. Nemohu však říci, že by náš tým byl horší." 

"Celá situace byla velice nešťastná. V první chvíli jsem chtěl puk rozehrát, ale bohužel se mi zastavil o brusle, tak jsem ho přikryl. Rozhodčí však nepískal, tak jsem myslel, že mi chce dát trest. Pokusil jsem se pak o rychlou rozehrávku, ale puk se zastavil v té kaluži, co byla u branky, a oni to už dokázali domlátit do branky. Byla to prostě moje chyba," popsal gólový moment Tomáš Pöpperle.

Olegs Znaroks, trenér Dynama: "Měli jsme mnoho šancí a zajímavých momentů, které jsme však bohužel neproměnili." 

Alexandr Ovečkin: "Oni hráli velmi dobře v defenzivě a zachytal jim gólman, až na jednu chybu, která je stála body. Lev má velice dobrý tým, mají mužstvo, které umí dávat góly, ale naše defenziva a brankář podali skvělý výkon."

Chvilku poté museli hosté do čtyř a Lev měl několik dobrých příležitostí k vyrovnání, jenže pořád a znovu narážel na výborně chytajícího Jerjomenka. Defenziva moskevského celku byla pod tlakem i poté v pěti lidech a přišel další faul, jenže ani tentokrát se Pražané nedočkali kýženého vyrovnání. Když už byl v polovině závěrečné třetiny Jerjomenko překonaný, zachránila ho tyč.

Na druhé straně poté zahrozilo několikrát v krátkém sledu i Dynamo, ale Pöpperle držel naděje domácích na bodový zisk. Těm však několikrát chyběl pověstný kousek štěstí a nejinak tomu bylo i v závěrečné power play, na vyrovnání i proto nakonec nedosáhli.

HC Lev Praha - Dynamo Moskva 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka: 41. Ovečkin. Rozhodčí: Rönn (Fin.), Romasko - Majtak, Balodin. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 16 317. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články