Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Domácí premiéra vyšla. Lev bez obtíží porazil Podolsk

Praha - Hráči Lva Praha zvládli domácí premiéru v Kontinentální lize, když vyhráli nad Viťazem Podolsk 4:1. O dvě branky jediného českého účastníka KHL se postaral Švéd Martin Thörnberg, po jedné vstřelili Kanaďan Justin Azevedo a Fin Niko Kapanen. V pátém utkání si hráči připsali třetí výhru. Další duel hraje pražský klub ve čtvrtek s Nižním Novgorodem.

Lev Praha - Podolsk
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

V úvodním dějství branka nepadla. Do první šance se dostal Oystrick, ale švédský brankář hostů Backlund byl na místě. Na druhé straně minul při Ševcově vyloučení Rybin a Vehanen odolal i po průniku Koroljuka. Blízko vedení byl Lev v sedmé minutě, kdy Vránův pokus zastavila tyč. Pražané se pak ubránili v dalším oslabení a v závěru úvodní části při Mezeiově trestu mířil do odkryté branky Řepík, ale Backlund stihl reflexivně zasáhnout.

Začátek druhé třetiny patřil Lvu a po 93 vteřinách se dočkal vedení. Sekáč obkroužil branku a Backlund jeho bekhendový pokus jen vyrazil k Thörnbergovi, který doklepl puk do prázdné branky. Ve 26. minutě Pražané šťastně zvýšili, když si Azevedovo nahození srazil gólman Viťazu do branky. Pražané byli při chuti a o dvě minuty později Birnerova rána skončila na tyči. Po polovině utkání zvýšil Kapanen, který zakončil z pravé strany povedenou kombinaci při Chafizulinově vyloučení. Šance Viťazu spolehlivě chytal Vehanen. Další možnost domácích měl Sekáč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Viťaz Podolsk

Druhá část tak byla pro výsledek klíčová. "Dali jsme tři góly v rychlém sledu. Dostali jsme se na koně a mohli jsme tempo diktovat," prohlásil obránce Martin Ševc. "První třetinu jsme odehráli dobře. Co měli oni, jsme jim darovali svými chybami. Přesilovky hráli dobře, byl tam zase Petri Vehanen, který nás podržel," dodal Ševc.

Po minutě závěrečného dějství se prohnal obranou Lva Koroljuk a Kanaďan Iggulden do prázdné branky snížil. Lev si ale náskok hlídal. Vehanena otestovali Iggulden a Koroljuk. Pražané měli možnost hrát po faulech Koroljova a Soloduchina přesilovky, při té druhé ještě v 58. minutě trefil Novotný tyč. Necelé dvě minuty před koncem opustil led po faulu Koroljuka zraněný obránce Němec. Ruský útočník byl vyloučen na pět minut a do konce utkání a Lev ještě v přesilovce zvýšil díky Thörnbergovi.

Hráči Lva po utkání litovali jen slabé divácké návštěvy. "Bylo to dobré, škoda, že nepřišlo víc lidí. Ale asi je to i tím, že se hraje Liga mistrů. Je těžké, když hrajete jako v divadle. Musíme lidi přilákat kvalitními výkony, když budeme vítězit, třeba je naučíme chodit," řekl Ševc.

Lev Praha - Viťaz Podolsk 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Thörnberg (Sekáč, Němec), 26. Azevedo (Ridderwall), 32. Kapanen (Oystrick, O'Byrne), 59. Thörnberg (Nakládal, Ševc) - 41. Iggulden (Koroljuk, Pyett). Rozhodčí: Anisimov, Naumov - Birin, Medveděv. Vyloučení: 4:4, navíc Koroljuk (Viťaz) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 2 441.

Lev Praha: Vehanen - O'Byrne, Oystrick, Nakládal, Ševc, Němec, Mikuš, Humphries - Klepiš, Kapanen, Novotný - Christensen, Azevedo, Ridderwall - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner. Trenér: V. Sýkora.

Viťaz Podolsk: Backlund - Chafizulin, Malevič, Mezei, Pyett, Golovkov, Rozin, Korovnik, Kudinov - Afinogenov, Hennessy, Rybin - Šitikov, Iggulden, Koroljuk - Soloduchin, Rybakov, Koroljov - Kudreman, Mamin, Poltorak. Trenér: Jurij Leonov.

Václav Sýkora (Lev Praha): "Věděli jsme, že Viťaz bude těžký soupeř, protože v minulých zápasech udělal velmi dobré výsledky s těžkými soupeři. Je to jiný tým než třeba před dvěma, třemi lety. Je daleko hokejovější, má několik kvalitních hráčů, nebezpečné útočníky a dobré bruslaře. Hráli dobře do obrany, v první třetině jsme si moc nevytvořili šance. Povedlo se nám to ve druhé třetině, kdy jsme zlepšili pohyb a rozehrávku. Třetí třetinu poznamenalo, že se Viťazu podařilo snížit na 1:3, trošku nás to rozhodilo, ale jsem rád, že jsme to zvládli. Výborně opět zachytal Petri Vehanen."

Jurij Leonov (Viťaz Podolsk): "Gratuluji soupeři k vítězství, které bylo zasloužené. My jsme byli dvě třetiny horší, ve třetí jsme měli ještě nějaké šance, ale bohužel se nám nepodařilo uhrát lepší výsledek."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články