Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

KHL by mohlo brzy hrát až 32 týmů

Moskva - Kontinentální hokejovou ligu by v budoucnosti mohlo hrát až 32 týmů, současných 26 účastníků by tak doplnilo hned šest nových klubů. V rozhovoru pro ruský deník Gazeta to uvedl prezident soutěže Alexandr Medvěděv, který zveřejnil vedle Milána a Záhřebu další uchazeče o vstup do mezinárodní soutěže.

KHL
zdroj: Isifa/EPA autor: Maxim Šipenkov

Již v prosinci Medvěděv uvedl, že Rossoblu Milán a Medveščak Záhřeb by měly KHL rozšířit již od sezony 2013/14. Teď doplnil, že soupeři pražského Lva by mohly být i Togliatti, které KHL v roce 2010 opustilo, Ťumeň a polský Gdaňsk.

"Jsem si jistý, že v blízké budoucnosti bude v KHL 32 týmů," uvedl Medvěděv, podle něhož Gdaňsk již oficiálně podal žádost o vstup do soutěže. "Navíc doufám, že se zpět vrátí Togliatti a Ťumeň už je na cestě (ke vstupu)," řekl.

Gdaňsk podle Medvěděva původně chtěl do KHL vstoupit až za rok. "Ale teď vyjádřili touhu hrát už v příští sezoně. Mají zajištěný rozpočet, stadion i trenéra. Máme domluvenu schůzku v Moskvě a pak pojede komise i do Gdaňsku," dodal šéf KHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články