KHL bude rozdělena na Západ a Východ

Moskva - Kontinentální hokejová liga bude nově rozdělena na Západní a Východní konferenci. Navrženou změnu schválili na dnešním jednání zástupci klubů nejbohatší evropské ligové soutěže, kterou hrají vedle ruských celků také týmy z Lotyšska, Běloruska a Kazachstánu. Jasno je definitivně i o složení KHL, v níž se stejně jako v uplynulém prvním ročníku představí čtyřiadvacet účastníků. Došlo k jedné změně, protože z ekonomických důvodů nebude pokračovat Chimik Voskresensk a nahradil jej Avtomobilist Jekatěrinburg, ve kterém budou působit český trenér Marek Sýkora a obránce Jan Novák.

Logo KHL
zdroj: ČT24 autor: ČT24

KHL se upravenou podobou přiblížila Stanley Cupu

Celky byly geograficky rozděleny do dvou konferencí a čtyř divizí. Každý tým v základní části soutěže odehraje 56 utkání - čtyři s konkurenty ze své divize a dva s mužstvy z ostatních divizí. Do play-off postoupí podobně jako v zámořské NHL šestnáct klubů, po osmi z každé konference. Vítězové divizí budou nasazeni do play-off na první dvě místa. Hrát se budou konferenční čtvrtfinále, semifinále a finále, jehož vítězové se utkají v souboji o Gagarinův pohár. 

Stejně jako v bojích o Stanleyův pohár tak na sebe narazí týmy ze Západu a Východu až ve finále play-off. První kolo vyřazovací části se bude hrát na tři vítězné, další pak už na čtyři vítězné zápasy. Po základní části neskončí soutěž ani pro týmy, které se nedostanou do bojů o Gagarinův pohár. Ve vlastním turnaji budou hrát o nasazení pro draft KHL.

Rozdělení konferencí a divizí:

Západní konference: 
Tarasovova divize: Dinamo Minsk, Dynamo Moskva, Dinamo Riga, Petrohrad, Spartak Moskva, CSKA Moskva. 
Charlamovova divize: Atlant Mytišči, Viťaz Čechov, Jaroslavl, Nižnij Novgorod, Čerepovec, Balašicha. 

Východní konference: 
Černyševova divize: Jekatěrinburg, Kazaň, Togliatti, Magnitogorsk, Nižněkamsk, Čeljabinsk. 
Bobrovova divize: Omsk, Chabarovsk, Barys Astana, Novokuzněck, Ufa, Novosibirsk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články