Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Kempný míří do Chicaga, v zámoří podepsal roční smlouvu

Chicago - Hokejový obránce Michal Kempný podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Chicagem. O dohodě loňského vítěze Stanleyova poháru s českým reprezentantem informovala zámořská média, potvrdil ji hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management.

Michal Kempný
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Michal podepsal dvoucestnou nováčkovskou smlouvu," řekl Volek. O zájmu Chicaga o účastníka nedávného mistrovství světa v Moskvě se mluvilo již několik týdnů a bylo prakticky jisté, že pětadvacetiletý bek v létě odejde z Omsku za Atlantik.

"Je tu jeden tým, který o mě jevil největší zájem, a pro ten se rozhodnu. Znají mou hru od A až do Z. A když je cítit ten velký zájem, tak člověk potom neváhá. Zda je to Chicago, to zatím nepotvrdím," uvedl Kempný po návratu ze šampionátu, na němž český tým vyhrál základní skupinu a následně vypadl ve čtvrtfinále s USA 1:2 po samostatných nájezdech.

Zájem o služby hodonínského rodáka údajně měly i Vancouver a Buffalo. "Je pravda, že zájemců bylo více. Konkretizovat je ale nebudeme," řekl Volek. "Michal se rozhodl pro Chicago, kde cítí, že je šance se prosadit a měli o něj velký zájem," podotkl. Do NHL vstoupí Kempný jako nedraftovaný hráč.

"Jde o dobrého bruslaře, který dokáže bránit i podporovat útok. Věřím, že by v našem týmu mohl dostat dost prostoru," uvedl generální manažer Stan Bowman na adresu českého hráče, kterého nový reprezentační trenér Josef Jandač zařadil do nominace na Světový pohár. 

Podle deníku Chicago Sun Times klub věří, že by Kempný mohl být pro tým podobnou posilou jako ruský reprezentační útočník Arěmij Panarin nebo Švédové Erik Gustafsson a Dennis Rasmussen, kteří se krátce po příchodu do NHL prosadili do základního kádru Jestřábů.

Rasmussen však první sezonu strávil na farmě v nižší AHL. "Jedna věc je, co říkají, a druhá, jaká je realita. Bude záležet, jak se uvede. Každopádně s ním počítají a angažmá jej posune opět dále," uvedl Volek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články