Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kdo sesadí Kometu? Plzeň čeká těžký zápas na Spartě, Třinec derby

Dvě atraktivní předehrávky vyplní úterní volno v extraligovém programu a ve hře bude vedení v tabulce. V souboji 18. kola přivítá Sparta svého tradičního soka Plzeň, duel 30. kola obstarají v ocelářském derby Třinec a Vítkovice. Škoda i Třinec mohou přeskočit vedoucí Brno. Zatímco Oceláři mají stejně bodů jako Kometa, ale horší skóre, Západočeši ztrácejí dva body. Přímý přenos utkání Sparta - Plzeň sledujte od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Sparta Praha - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta po sérii tří zápasů, v nichž neztratila ani bod, prohrála v Jihlavě 2:4. V arénách soupeřů nebodovala potřetí za sebou a poněkud utlumila hlasy o zlepšených výkonech. V úterý se Pražané opět vrací na domácí led a budou chtít vrátit Indiánům těsnou porážku 3:4.

"Naším úkolem je vrátit se na vlnu vzrůstající výkonnosti z posledního domácího utkání, k tomu se ale potřebujeme vyvarovat individuálních chyb a opět podat po všech stránkách maximální výkon. Cílem je v domácím prostředí samozřejmě vítězství," prohlásil trenér Jaroslav Nedvěd.

Přes dobré postavení v tabulce v současnosti není v ideální pohodě ani Plzeň, která v metropoli zakončí sérii pěti venkovních utkání, z nichž vyhrála pouze první na ledě Zlína 5:4 po samostatných nájezdech. V dalších třech vystoupeních si připsala jen dva body.

"Bohužel nám to nevyšlo ani naposledy (v Olomouci). Ale dali jsme do toho všechno. Na Spartě k tomu musíme přistoupit ještě lépe. Byl to čtvrtý zápas venku, což je hodně, je to velice těžké. Mimo náš led se nám navíc nehraje dobře, nevíme, čím to je. Musíme to rychle hodit za hlavu. Sezona je dlouhá, jedeme dál," řekl brankář Miroslav Svoboda.

Ocelářům vyvrcholí série čtyř domácích zápasů, ve které zatím sklízeli pouze výhry. Domácí půda jim poslední dobou svědčí i proti Ostravanům, které ve Werk Aréně porazili sedmkrát za sebou, byť v posledních čtyřech případech vždy až v prodloužení či na nájezdy.

"Doma to nikdy a proti nikomu nemáme snadné, protože týmy sem přijíždí spíše s defenzivní taktikou. Ale doufám, že se na derby kvalitně připravíme a budeme pokračovat v našich domácích výkonech," řekl třinecký druhý trenér Marek Zadina.

Tomáš Marcinko z Třince v souboji s brankářem Vítkovic Patrikem Bartošákem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Oba týmy se znovu utkají už v pátek v rámci 17. kola na ostravském ledě. Vítkovice dokázaly vítězství zpod Javorového naposledy odvézt 19. září 2014. Teď jsou povzbuzeny výhrou 7:3 ve Zlíně a teoreticky i odpočatější, protože od úterního souboje nehrály.

"Máme drobnou výhodu, že jsme poslední dvě kola nehráli, tudíž oni nemohli vidět naše zápasy," řekl vítkovický kouč Jakub Petr. "Jsou na vítězné vlně, ale my víme, že derby má svá specifika. Mužstva se znají, i s přípravou hrajeme proti sobě v této sezoně už počtvrté. Jejich zápasy jsme viděli, víme všichni, co jsou silné stránky Třince."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články