Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Každý nás tu už odepsal, tvrdí kouč Petr. Vyvrátí Češi předpoklady proti favorizovanému Švédsku?

Montreal - Po výborném vstupu do mistrovství světa proti Finsku se výkony i výsledky české dvacítky poněkud zadrhly. To, že by se Češi přece jen mohli poprat o medaile, může tým Jakuba Petra dokázat proti favorizovanému Švédsku, které zatím neztratilo bod. Aby mělo lepší výchozí pozici do semifinále, potřebuje Tre Konor porazit, a to ideálně tříbodově v případě, že by Švýcarsko vyhrálo v normální hrací době nad Finskem. Utkání Česko - Švédsko sledujte na ČT sport a ctsport.cz od 19:00.

"Každý nás tady odepsal, slyšíme to a víme o tom. Když ale porazíme Švédy, budeme mít více bodů než loni. Turnaj má svůj vývoj a zápas se Švédy pro nás může být impulzem do jeho další části," řekl trenér Petr, jehož tým po vítězství nad Finskem (2:1) prohrál se Švýcarskem (3:4 v prodloužení) a s Dánskem (2:3 v prodloužení).

"Švédové se mi tady strašně líbí. Mají mobilní beky, hrají celoplošný hokej a nezbavují se puků. Jejich obránci hrají na hranici rizika. Mají silné individuality a je to mužstvo, které zatím v naší skupině dominuje," doplnil kouč.

Českému týmu definitivně zajistila postup čtvrteční prohra Finska se Švédskem 1:3. "První cíl máme splněný - postup do čtvrtfinále, ať jsme k němu došli jakoukoliv cestou. Zápas s Dánskem v nás ale bude dlouho, mohli jsme hrát o první místo, jenže jsme si to zkomplikovali," prohlásil Petr.

Češi by se přitom rádi v semifinále vyhnuli USA i Kanadě. Oba týmy na turnaji předvádějí skvělou jízdu a neztratily před posledním, vzájemným duelem ve skupině ani bod. Potřebovali by tak skončit druzí, čehož dosáhnou stoprocentně, pokud nad Švédskem zvítězí v normální hrací době.

Výhra v prodloužení by sice Petrův tým dostala na sedm bodů před Dánsko, to ale prohrálo se Švýcarskem, které ještě čeká poslední utkání s Finskem. Švýcaři se také mohou dostat na sedm bodů a v případě rovnosti s Čechy by skončili před nimi, protože vzájemný zápas zvládli lépe.

Páteční trénink vynechal útočník Adam Musil, který má nastřelenou patu, ale k zápasu by měl nastoupit. Chytat bude znovu Daniel Vladař. "Během dneška uzavřeme soupisku. Stále máme jedno volné místo," dodal Petr.

"Finové naštěstí prohráli, ale jen s postupem do čtvrtfinále spokojení nejsme. Chceme v sobotu porazit Švédy a sebrat jim tři body. Hrají aktivně, jsou rychlí, hodně napadají, blokují střely a hrají dobře jako tým. I my potřebujeme větší obětavost - blokovat střely a jít do toho po hlavě. Zápas s Dánskem nás hodně namotivoval," uvedl obránce Jakub Zbořil.

I brankář Vladař si oddechl, že už není ve hře boj o záchranu. "Po zápase Finska se Švédskem se nám ulevilo. Do čtvrtfinále ale chceme z co nejlepší pozice, utkání se Švédskem proto chceme zvládnout, abychom třeba neskončili čtvrtí ve skupině. Musíme to odmakat. Máme jistotu čtvrtfinále, takže můžeme jít do zápasu s čistou hlavou a nemusíme se ničím nervovat," řekl gólman, který působí na farmách Bostonu v AHL a ECHL.

"Z prohry s Dánskem jsme hodně zklamaní. Hodíme to za hlavu a se Švédy se pokusíme vyhrát. Můžeme být druzí a chytnout lehčího soupeře ze druhé skupiny. Případný přesun do Toronta je komplikace, nebylo by to příjemné," uvedl útočník Daniel Kurovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články