Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kazaň odvrátila mečbol Jaroslavle, vítěze KHL určí sedmý zápas

Jaroslavl (Rusko) - O historicky prvním držiteli Gagarinova poháru pro vítěze Kontinentální hokejové ligy se rozhodne až v sedmém duelu. Jaroslavl navzdory gólu Zbyňka Irgla nevyužila v dnešním šestém utkání mečbol a Kazaň díky vítězství 3:2 v prodloužení vyrovnala stav série na 3:3 na zápasy. Rozhodující zápas sezony se hraje v neděli v Kazani.

Lokomotiv Jaroslavl
zdroj: Wikipedia

Jaroslavl měla blízko k triumfu na začátku třetího dějství, kdy dokázala zareagovat na trefu Alexeje Morozova z první třetiny a díky dvěma gólům během minuty otočila skóre na 2:1. O vyrovnání se postarala úderná řada Lokomotivu Alexej Jašin, Josef Vašíček, Zbyněk Irgl - zakončoval bývalý vítkovický útočník Irgl a trefil se v play off už poosmé. 

Když Alexej Michnov krátce po něm vstřelil druhý gól, začali v Jaroslavli chystat mistrovské oslavy, ale tým Ak Bars se nevzdal. Ve 49. minutě vyrovnal Denis Zaripov a poslal zápas do prodloužení, které už po 68 sekundách ukončil Jukka Hentunen a vybojoval pro Sněžné leopardy rozhodující duel. 

Ten se bude hrát symbolicky 12. dubna, což je Mezinárodní den kosmonautiky na počest prvního letu do vesmíru Jurije Gagarina, po němž je pojmenována mistrovská trofej.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články