Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kašpar si už tím nejhorším v Dynamu prošel, nyní se těší na reprezentaci

Praha - Lukáš Kašpar si prochází podivnou sezonou. Technický útočník načal ročník v ambiciózním Dynamu Moskva, ale na začátku ho přibrzdily nemoc a poté i zranění. Když se zbavil zdravotních problémů, vedení klubu o něj ztratilo zájem a vše nasvědčovalo tomu, že si bude muset najít nové angažmá. Nakonec se však Kašpar dohodl na pokračování a nyní věří, že moskevskému klubu pomůže dosáhnout na Gagarinův pohár.

"Co se v sezoně dělo? Moc se mi o tom mluvit nechce, ještě pořád jsem tam zaměstnaný," řekl Kašpar před akcí národního týmu, který čeká v Göteborgu vstup do Švédských her.

"Ani nevím, jak jsem se v té situaci ocitl. Pak jsme se ale nějak domluvili," doplnil jedenatřicetiletý útočník, který v Moskvě pokračuje i proto, že souhlasil se snížením platu. "Kluci i trenérský štáb za mnou stáli, i proto tam jsem," řekl Kašpar a naznačil tak, že problémy měl spíše s funkcionáři.

Odchovanec Litvínova přestoupil do Dynama po vydařené sezoně ve Slovanu Bratislava, potíže měl ale hned od začátku. Nejprve zdravotní. "Na začátku sezony jsem měl angínu, před prvním zápasem. Deset dní jsem ležel v horečkách. Pak jsem naskočil a zranil se," popsal Kašpar své patálie.

Následovalo vyřazení z kádru, po němž se musel připravovat s farmářským týmem Dynamem Balašicha a jednou za něho v nižší lize VHL i nastoupil. "Když jsem nehrál, tak jsem v Balašice trénoval a udržoval se v kondici, protože jsem věděl, že s hokejem nekončím, že někde hrát budu. Není mi osmnáct, takže vím, co mám dělat," podotkl Kašpar.

Situace se urovnala až před Vánoci, kdy se trvale vrátil do sestavy a od té doby hraje. "Doufám, že už je to dobré. Mám v lajně dva dobré hráče, na které si nemůžu stěžovat," řekl účastník tří světových šampionátů, jenž nastupuje s Martinsem Karsumsem a Alexejem Těreščenkem. Momentálně už se s Dynamem chystají na play-off. "Cíl je jediný: pohár. Nic jiného od nich neslyšíte, což je ale pro tak velký klub automatické," uvedl.

Aktuálně se ale soustředí na reprezentaci, do níž dostal pozvánku poprvé od loňského mistrovství světa. "Vždy přijedu rád a když mi zavolali, neváhal jsem," dodal Kašpar, který v sezoně dosud odehrál za Dynamo 25 zápasů s bilancí sedmi branek a osmi asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články