Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Kašpar: Norové tolik nekousali a my jsme hráli dobře

Chomutov - Hokejový útočník Lukáš Kašpar se hned v prvním přípravném utkání před mistrovstvím světa důrazně přihlásil o místo v konečné nominaci. Jednatřicetiletý světový šampion z roku 2010 se dvěma góly a dobrým výkonem podílel na výhře 4:0 nad Norskem. Odvetu českého týmu proti Norům odvysílá v přímém přenosu od 16:50 ČT sport a web ctsport.cz

Lukáš Kašpar
zdroj: ČTK/AP/Björn Larsson Rosvall

"Byl to jeden z lepších soupeřů. Norové dnes ani nekousali tolik, jako vždy koušou. 4:0 je dobrý výsledek. Hráli jsme dobře, snažili jsme se plnit své úkoly a fajn bylo i to, že jsem hrál skoro doma," řekl Kašpar. Útočník Dynama Moskva je odchovancem Litvínova, do třicet kilometrů vzdáleného Chomutova mu tak přijeli fandit rodinní příslušníci i kamarádi.

"Měl jsem napsáno nejvíce lístků. Bylo to za rohem," usmíval se Kašpar. Nastoupil ve druhém útoku se zlínskou dvojicí Petr Holík, Robert Říčka. "Reprezentace je vždycky paráda. Ať se daří, nebo ne. Myslím si, že na ni jezdí každý rád. Atmosféra tady byla super," řekl. Kašpar se nejprve prosadil ve 28. minutě, kdy jej ideálně uvolnil Lukáš Klok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Norsko

Podruhé se trefil po přečíslení tři na jednoho: rozhodl se zakončit sám a zamířil přesně mezi betony Larse Haugena. "Říča (Robert Říčka) to pěkně odtáhnul, přebruslil obránce, což brankář dobře věděl. Viděl, že můžu dát přihrávku do prázdné kasy, takže se tomu musel přizpůsobit. A stál na dřevěných nohách, myslel si, že se budu přesouvat," popsal Kašpar svůj 21. gól v národním týmu.

Důležitá však byla zejména jeho první trefa, která odstartovala rozhodující část zápasu. "Myslím, že jsme do toho od prvního střídání skočili naplno, chceme dělat to, co nám říkají trenéři. Je to hodně o bruslení, napadání, je to docela fyzicky náročné. Ale myslím si, že jsme to dělali víceméně celý zápas. I když tam byly nějaké výpadky," zhodnotil utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články