Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Karlovy Vary zdolaly Spartu 5:4, čtyřmi body zazářil Pech

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zdolali pražskou Spartu 5:4, když rozhodl trefou 65 sekund před koncem v přesilovce obránce Petr Gřegořek. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se podílel na úspěchu Energie také útočník Lukáš Pech. Západočeši po předchozí sérii čtyř porážek naplno bodovali podruhé v řadě, když potvrdili zlepšenou formu, která jim zajistila už i čtvrteční výhru nad Kladnem. Poslední Sparta nenavázala na výhru z minulého zápasu s Pardubicemi a za posledních jedenáct kol získala jen tři body.

Utkání Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Souboj mužstev zespodu tabulky začal oboustranně opatrně. První větší závar se odehrál před Mensatorem, ale Forman nedokázal přes shluk hráčů protlačit puk do branky. Domácí kontrovali šancemi Skladaného a Kumstáta. Skóre se poprvé měnilo ve 12. minutě. Po střele Kumstáta dorážel za Neuvirthova záda Pech. Sparta srovnala o tři minuty později, když Přibyl za domácí brankou obehrál Noska a protlačil puk do domácí svatyně.

Úvodní minuty druhé části patřily Energii. Domácí opět udeřili ve 26. minutě při své první přesilově hře. Noskovu bombu od modré čáry dorazil Kumstát. I druhou početní výhodu Karlovarští využili. Když se blížila polovina zápasu, trefil se chytrou střelou za Neuvirthova záda podruhé v utkání Pech. Sparta se z dvoubrankové ztráty nevzpamatovávala dlouho. Při vyloučení Košťála snížil ve 32. minutě stav na jednobrankový rozdíl Tomáš Rachůnek.

Útočná bitva pokračovala i v dalším průběhu. Dvoubrankový náskok na stranu Západočechů mohl vrátit Skladaný, naopak v posledních vteřinách třetiny mohl vyrovnat Ton, který při samostatném úniku přestřelil Mensatorovu branku. Co se Pražanům nepovedlo na konci prostřední třetiny, povedlo se po 22 vteřinách té třetí. Po hezké individuální akci se prosadil Broš. Ve 44. minutě ale zakončoval pěknou akci Zaťoviče a Pecha Kumstát, který dostal Energii opět do vedení.

Hosté se s tímto stavem nechtěli smířit a osamocený Philipp počtvrté propasíroval puk pod Mensatorovým betonem. Kritická chvíle pro Spartu přišla v 58. minutě, kdy po vyloučení Tona a Ivana Rachůnka se domácím naskytla 14 vteřin početní výhoda pěti proti třem. Západočeši však využili až pokračující výhodu jednoho muže v poli. Bombou z mezikruží vstřelil v 59. minutě vítěznou branku Gřegořek. Spartě k vyrovnání nepomohla závěrečná power play.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 12. Pech (Kumstát), 26. Kumstát (D. Nosek), 29. Pech (D. Nosek, Gřegořek), 44. Kumstát (Pech, Zaťovič), 59. Gřegořek (Pech, D. Nosek) - 15. Přibyl (Bahenský), 32. T. Rachůnek (Gawryletz, Sičák), 41. Broš, 46. Philipp (Forman, Přibyl). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:1. Diváci: 3045.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, D. Kohn, J. Látal, Kloz, Gřegořek, MacDonald, D. Nosek, Gulaši - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, J. Heřman. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Sparta Praha: Neuvirth - Krstev, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, D. Kočí, Mojžíš - Ton, Broš, I. Rachůnek - Tenkrát, J. Hlinka, T. Rachůnek - Hovorka, Foster, Vantuch - Bahenský, Přibyl, Forman - Jánský. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Vycházeli jsme z toho, že soupeř týden odpočíval a nás si určitě v zápase s Kladnem přečetl. Přesto jsme nechtěli nic měnit a chtěli jsme doma opět hrát nátlakový hokej. Jsem strašně rád, že to hráči uhráli. Myslím, že to byl výborný zápas i ze strany Sparty. Cením si i toho, že i když Sparta čtyřikrát vyrovnala, tak jsme nesložili zbraně a pořád jsme chtěli zápas rozhodnout v řádné hrací době. Jsme strašně rádi, že jsme potvrdili utkání s Kladnem a opět v hale propukl festival emocí."

Václav Sýkora (Sparta Praha): "My jsme se na utkání připravovali i tím, že jsme v televizi viděli zápas Karlových Varů s Kladnem. Věděli jsme, že domácí budou na nás chtít vytvořit velký tlak. Myslím si, že začátek zápasu tomu odpovídal. My jsme tak úplně nesplnili, co jsme chtěli hrát. V celém zápase jsme byli málo důrazní a v osobních soubojích jsme v obranném pásmu poztráceli hodně puků, z čehož domácí těžili. Přesilovky domácích nakonec rozhodly. Nemohu hráčům upřít, že by nebojovali, ale maličkosti, jako jsou osobní souboje, zápasy vyhrávají."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články