Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Karlovy Vary vyřadily Spartu a zopakují si finále se Slavií

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů si po roce opět zahrají o extraligový titul. Na vlastním ledě dnes porazili Spartu 4:1 a semifinálovou sérii vyhráli 4:2 na zápasy. O titul se Západočeši znovu utkají se Slavií, kteří loni podlehli v sedmi utkáních. Sparta skončila třetí.

Ve třetí minutě zkusil štěstí Kristek a překvapivě uspěl. Jeho nepovedená střela při hře čtyři na čtyři prošla k údivu všech přítomných Přikrylovi do sítě. Domácí i nadále zkoušeli střelecké štěstí, ale Přikryl byl již pozorný. Sparta výrazněji odpověděla šancí Netíka při přesilovce v deváté minutě, bekhendová střela z úhlu však skončila na tyči.

Sparťanský útočník byl faulován a Energie musela na 48 vteřin do tří. Pražané se sice usadili v útočném pásmu, ale bez efektu. V pokračující klasické výhodě nejprve pálil Výborný bez přípravy mimo, ale Kratěna mu parádní křížnou přihrávkou nabídl opravný pokus a kapitán Sparty nezaváhal. Osobní desetiminutový trest si vzápětí vysloužil domácí Skuhravý. V závěru první části si 82 vteřin v pěti proti třem zahráli i Karlovarští, Pech však orazítkoval pouze levou tyč.

V prostřední části Sparta nejprve úspěšně přežila zbývající vteřiny oslabení, poté se sama vrhla do útoku a dvakrát v krátkém sledu ohrozila branku Západočechů. Broš tečoval Vykoukalovo nahození do boční konstrukce a pár vteřin nato směr Tonovy ostré přihrávky od modré čáry nebezpečně změnil mezi kruhy stojící Langhammer, ale Mensator stihl zareagovat.

Ve 25. minutě měli Karlovarští možnost 77 vteřin dlouhé přesilovky čtyři na tři, která se navíc záhy zvýraznila, neboť hokejisté Energie se rychle usadili před Přikrylem a Řezníček svou ranou bolestivě zasáhl Langhammera. Sparta se však nedokázala zmocnit kotouče, Langhammer sice dlouho statečně kulhal, ale hosté nakonec krizovou situaci neustáli a Prošek propálil bezmocného Přikryla.

Necelou minutu poté dostali domácí puk za Přikrylova záda potřetí, Hluchému se to však podařilo až do posunuté branky, což vzápětí potvrdil i videorozhodčí. Na druhé straně kluziště se obtočil kolem klece Pilař, jenže Mensator mu zkazil plány na vyrovnání. Na začátku 29. minuty hrála Sparta přesilovku, v níž po Vykoukalově parádní přihrávce trefil Ton tyč a vzápětí Mensator vychytal Výborného. Na druhé straně pálil do tyče z mezikruží Košťál.

Ve 44. minutě svedli sprinterský souboj o puk Pilař a Mensator, domácí gólman byl rychlejší a dokonce si vynutil faul sparťanského beka. Karlovarští přesilovku nezužitkovali, navíc ji předčasně utnul faulující Skuhravý. Krátce po jeho návratu na led se domácí výrazně přiblížili k zopakování loňské finálové účasti. Melenovský zatáhl puk do útočného pásma, kde ho posunul na Skladaného a ten nad Přikrylem zvýšil na 3:1.

Po třech minutách se z velké naděje stala prakticky jistota, neboť otřesená Sparta inkasovala počtvrté. Z pozice levého křídla vypálil ostře Skladaný, Přikryl vykopl betonem puk před sebe, kde sice netrefil dorážku Melenovský, ale Procházka z ideální pozice mezi kruhy zacílil přesně. Pražané v závěru rezignovali, domácí hráli nadále pozorně a postup si bezpečně pohlídali.

První finálový zápas se hraje v pátek v Karlových Varech.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Kristek (Řezníček), 26. Prošek (Skuhravý), 48. Skladaný (Melenovský), 51. Milan Procházka (Melenovský, Skladaný) - 11. D. Výborný (Kratěna, Vykoukal). Rozhodčí: Hodek, Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 11:15, navíc Skuhravý - Jan Hanzlík oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4260. Konečný stav série: 4:2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články