Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary urvaly výhru nad Litvínovem

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů udolali ve 14. kole extraligy Litvínov 2:1 a ukončili tak sérii tří porážek. Severočeši si po osmizápasové sérii bez porážky na začátku sezony připsali třetí nezdar ve čtyřech zápasech. Podkrušnohorské derby rozhodl ve 43. minutě Radim Hruška.

Prestižní souboj začali lépe domácí. Ve 2. minutě vybojoval puk za hostující brankou Balán a po jeho nahrávce Pšurný, ještě v minulé sezóně hráč Litvínova, otevřel skóre. O několik minut později mohl po chybě hostující obrany navýšit skóre Vojtěch Tomeček, ale pozorného Francouze neprostřelil. Litvínov i s veteránem Šlégrem v sestavě ožil při vyloučení Dudy, ale jeho stupňující tlak nevedl k větší brankové příležitosti.

V 15. minutě se do šance dostal domácí David Hruška, Francouze ale překonat nedokázal. Druhá třetina se změnila v přehlídku nedovolených zákroků, a to zejména ze strany domácích. Mezi 25. až 29. minutou byli postupně vyloučeni čtyři hráči Energie a umožnili prakticky bez přerušení hrát hostům o jednoho muže v poli navíc, 26 sekund měli výhodu pět na tři.

Karlovy Vary i díky výbornému Závorkovi dlouho odolávaly, ale hostům se nakonec vyrovnat podařilo. Ve 32. minutě se o to postaral Hübl. V zápase nebylo mnoho minut, kdy se hrálo v plném počtu. Série vyloučených pokračovala i závěrečném dějství. Při Skleničkově trestu nedokázal Francouz zkrotit střelu Balána, pohotově dorážející Radim Hruška vrátil vedení opět na stranu domácích a zároveň oslavil svůj pětistý zápas v extralize.

Po obdržené brance hráči z lázeňského města zuby nehty odolávaly tlaku Vervy, který kulminoval v posledních minutách. Vyrovnání na hokejce měli Martynek, Lukeš a zejména Ručinský, který patnáct vteřin před koncem minul zcela sám puk před Závorkou a nezabránil tak první porážce černožlutých na ledě soupeřů v sezoně.

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. R. Pšurný (Balán, V. Tomeček), 43. R. Hruška (Balán, Šmach) - 32. Hübl (Lukeš, Ručinský). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. Diváci: 2 895.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, Zeman, Sklenička - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Písařík, Piroš, Gerhát - Šrámek, Smolka, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "V první třetině jsme měli dvě, možná tři brankové příležitosti a při troše štěstí jsme mohli odskočit o dvě branky. Ve druhé třetině jsme byli nespokojení se svou nedisciplinovaností. Před utkáním si říkáme, že soupeře nesmíme pustit do přesilovek, jelikož mají nejlepší přesilovky v lize, a my za první dvě třetiny vyrobíme šest ze sedmi faulů na útočné polovině. To je špatně. Na druhou stranu hráči, kteří hráli v oslabení, odvedli dobrou práci. V závěrečné třetině jsme dali po dlouhé době branku v přesilovce, která nakonec byla vítězná. Se třemi body jsme velice spokojeni."

Miloslav Hořava st. (Litvínov): "Bylo to těžké a velice vyrovnané utkání. Zápas rozhodl fakt, že jsme z přesilovek dali jenom jednu branku a ve spoustě dalších jsme již úspěšní nebyli. Domácí hráli dobře, velmi obětavě. Hráli to, co asi hrají celou sezonu. A dnes se k nim přiklonilo i štěstí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články