Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary se rozloučily s \"plecharénou\"

Karlovy Vary - Karlovarský zimní stadion v Dolní Kamenné přezdívaný "plecharéna" se dnes naposledy zaplnil fanoušky. Kolem 4000 lidí se přišlo s halou rozloučit a ještě jednou poděkovat hokejistům HC Energie za zisk extraligového titulu. Lidé vytvořili skvělou atmosféru, která si nezadala se zápasy o hokejový trůn. O atmosféru se starala řada hudebních skupin i projekce z úspěšných extraligových zápasů karlovarského týmu. Bouřlivý potlesk si vysloužilo velké defilé osobností, které psaly historii hokeje v lázeňském městě.

Mezi osobnostmi nechyběl ani Miloslav Procházka, jenž hájil karlovarské barvy v lize od roku 1954. První ligu hrál skoro 15 let, z toho devět let s kapitánským "céčkem" na dresu. Úspěch hokejistů označil za fantastickou věc a odměnu pro všechny generace hráčů, které v Karlových Varech obouvali brusle. "Novou halu si zaslouží," uvedl.

Nová aréna stála jednu miliardu, "plecharénu" čeká demolice

Právě o nové aréně za více než jednu miliardu korun, v níž budou hrát hokejisté od příští sezony, se vedla řada debat. Většina současných i minulých hokejistů se shodla, že v ní budou skvělé podmínky, ale nejsou si jisti, zda se do ní přenese i atmosféra z "plecharény. Tu nejspíše čeká demolice.
Co je čeká v nové hale, na to jsou zvědaví i sami hokejisté. Brankář Lukáš Sáblík se obává, jestli tam nebude příliš teplo. "Mám raději zimní stadiony, kde se nepřitápí. Těch ale už mnoho není. Na druhou stranu tam bude mnohem větší komfort pro hráče i diváky. Něco ze staré haly si tam s sebou určitě vezmeme," uvedl. 

"Plecharéna" zažila na rozloučenou naposledy velký finálový úspěch místních hokejistů. Při promítání rozhodujících momentů ze všech finálových utkání se Slavií lidé vytvořili takovou atmosféru, jako by se na ploše skutečně hrálo. Potom na led vyjel ještě jednou tým, následovala autogramiáda a závěrečný koncert, jenž udělal ve Varech tečku za oslavami mistrovského titulu.

Hokejista Václav Skuhravý při autogramiádě
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články