Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karlovy Vary se po výhře nad Slavií přibližují předkolu play-off

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 44. kole extraligy nad pražskou Slavií 2:0 a po třetí výhře za sebou se přiblížili na šest bodů pozicím pro předkolo play-off. Branky Energie vstřelili Lukáš Pech a Martin Zaťovič, brankář Tomáš Závorka vychytal už páté čisté konto v sezoně. Západočeši proti Slavii na čtvrtý pokus v sezoně vůbec poprvé bodovali.

Karlovy Vary - Slavia
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Domácí začali aktivně, hned po 27 vteřinách měli možnost přesilové hry po nedovoleném zákroku Kučného a Pech střelou od modré čáry otevřel skóre. Hosté se z inkasované branky rychle otřepali a v deváté minutě se krátce po sobě před Závorkou ocitli Růžička a Žejdl, ale domácí gólman prokázal svými zákroky výbornou formu.

Největší příležitost Pražanů si v úvodním dějství vytvořil Hertl, který si položil obránce a vystřelil jen do náruče karlovarského gólmana. Energie odpověděla příležitostí Vachovce a bekhendovou střelou Koblasy. Útočný hokej z obou stran pokračoval i ve druhé třetině. Uběhlo pouhých 24 vteřin, když Koma sekl ujíždějícího Bicka a sudí nařídili trestné střílení. Bicek však zakončil jen do Furchovy vyrážečky.

Na druhé straně zahrozil opět navrátilec do slávistické sestavy Hertl, který vybruslil zpoza branky a zakončil jen do připravené Závorkovy lapačky. Blízko vstřelení branky byl domácí kapitán Zaťovič, který však ani nadvakrát nepřekonal slávistického gólmana. Slavia ve snaze otočit vývoj zápasu vrhla ve třetí třetině všechny síly do útoku. Ve 43. minutě Klhůfek po objetí branky nedokázal zasunout puk pod Závorkovým betonem.

Karlovarská opora dokázala postupně zlikvidovat nebezpečnou střelu Kadlece od modré čáry i velkou šanci Růžičky. Svěřenci trenéra Žemličky si v této fázi zápasu vytvořili jedinou větší šanci, když Zaťovič prokličkoval až před Furcha, ale nedotáhl šanci do gólové koncovky. Dočkal se ale při závěrečné power play, když 46 vteřin před koncem pojistil vítězství.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Pech (D. Nosek, J. Drtina), 60. Zaťovič (Pech Skuhravý). Rozhodčí: Trombík, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3723.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Prošek, Gulaši, Grman, J. Látal, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, Roman Vlach, J. Doležal - Zucker, Skuhravý, Košťál - Koblasa, Vachovec, Skladaný. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Koma, Kolařík, Kempný, Holub - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Poněkolikáté jsme měli výborné první střídání, z kterého byl faul a hned využitá přesilovka. Potom však první třetina nebyla z naší strany až tak dobrá. Slavia si tam vypracovala tři až čtyři brankové šance. V této fázi zápasu nás hosté zaskočili svým aktivním napadáním. Potom jsme už hru vyrovnali a šance se střídaly na obou stranách. Ve třetí třetině to už bylo na krev, tam jsme výborně bránili a nepouštěli Slavii do větších příležitostí. Jsem hrozně rád za body, protože hosté hráli velice dobře. I přes malý počet vstřelených branek to bylo velmi kvalitní utkání."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Utkání se paradoxně rozhodlo ve druhé minutě. Zdálo se mi, že na začátku jsme byli nějací ospalí, udělali jsme tam hrubou chybu, dostali jsme laciný gól v oslabení. Od té doby jsme si vypracovali spoustu šancí. Nehráli jsme vůbec špatně, dokázali jsme si vytvořit tlak. Pokud šance nedokážeme proměnit, tak se těžko vyhrává. S hrou bychom mohli být spokojení, ale s výsledkem nikoliv."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články