Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karlovy Vary prohrály s Kanadou až v nájezdech

Davos (Švýcarsko) - Hokejisté Karlových Varů vstoupili do Spenglerova poháru ve švýcarském Davosu porážkou. V přestřelce podlehli výběru Kanady 6:7 po samostatných nájezdech. Rozhodující branku vstřelil Serge Aubin, který byl jediným úspěšným exekutorem nájezdů. V sestavě Západočechů se objevili obránce Zdeněk Kutlák a slovenský útočník Žigmund Pálffy, kteří tým posílili jen během tradičního turnaje. Další zápas čeká obhájce titulu v české extralize dnes, kdy od 15 hodin vyzve domácí Davos.

V úvodu zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že téměř sedm tisíc diváků nakonec uvidí během základní hrací doby celkem dvanáct branek. Do střelecké listiny se jako první zapsal v 17. minutě Dobroň. Ještě do první přestávky však dokázal odpovědět Siklenka a vyrovnal.

Gólové dostihy druhého dějství odstartoval na začátku 26. minuty Kristek, ale i tentokrát si zámořský tým připravil brzkou odpověď a Heins vyrovnal. Ve 36. minutě poslal Roche Kanadu poprvé v zápase do vedení, jenže za necelou minutu bylo opět vyrovnáno, když se znovu trefil Kristek. Minutu nato už v bláznivém utkání znovu vedla Kanada, ale ještě do přestávky otočili skóre ve prospěch Energie Zjuzin a Pech.

Na začátku třetího dějství však po necelé půlminutě srovnal na 5:5 Bell a v polovině třetiny Kanada znovu vedla, když se trefil Daigle. Bod za remízu v základní hrací době však zajistil na konci 53. minuty Košťál. Protože ani prodloužení nerozhodlo, došlo na nájezdy. V nich nejprve neuspěli Pálffy, Robitaille a Kristek, ale Aubin dal. Pech musel tedy vyrovnat, což se mu však nepodařilo, a druhý bod získala Kanada.

Turnaj otevřeli domácí hokejisté vítězstvím

Davos v zahajovacím utkání turnaje zdolal Dinamo Minsk 3:2. O výhře nad běloruským účastníkem Kontinentální ligy, který startuje v tradičním turnaji poprvé, rozhodl v 57. minutě v přesilové hře pětatřicetiletý americký obránce Nick Naumenko. Dva góly vítězů dal útočník Reto von Arx, jenž otevřel skóre už po osmi sekundách střelou mezi betony brankáře Kovala. Hráči Minsku poté vývoj zápasu otočili, ale v 37. minutě srazil Von Arxovu přihrávku do vlastní branky Antonov. Za Davos nastoupili i čeští útočníci Josef Marha a Petr Tatíček.

Výsledky Spenglerova poháru:

Kanada - Karlovy Vary 7:6 po sam. nájezdech (1:1, 3:4, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Siklenka (Robitaille, McLean), 28. Heins (Devereaux, Rivers), 36. Roche (McLean, Vigier), 38. McLean, 41. Bell, 50. Daigle (Vigier, Roche), rozhodující sam. nájezd Aubin - 17. Dobroň (Melenovský), 26. Kristek, 37. Kristek (Tribuncovs, Mensator), 39. Zjuzin (Kutlák, Mucha), 40. Pech, 53. Košťál (Kuběna, Kumstát). Vyloučení: 5:3, navíc McLean (Kanada) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6746 (vyprodáno)

HC Davos - Dinamo Minsk 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky: 1. a 37. Von Arx, 57. Naumenko - 11. Varlamov, 25. Jokela. Diváci: 6746 (vyprodáno)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články