Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Karlovy Vary přivítají v předehrávce rozjetou Slavii

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů a pražské Slavie načnou čtvrteční předehrávkou program 18. kola extraligy. Oba týmy se nacházejí ve zcela odlišném rozpoložení. Zatímco Západočeši v obou minulých kolech ztratili náskok 2:0 a z ledu odešli bez bodů, Slavia bodovala v osmi z posledních devíti zápasů. A když už vyšla v Litvínově naprázdno, stala se vzápětí prvním týmem v ročníku, jenž dobyl led brněnské Komety.

Slavia na své pětizápasové pouti po stadionech soupeřů nejprve dokázala zvítězit v Plzni, následovala sice porážka v Litvínově, ale výhra v Brně vše zase odčinila. "Máme to docela dobře rozehrané, ale musíme dál šlapat a dělat body. Už několikrát jsem připomínal, jak moc je liga vyrovnaná. Musíme se do Karlových Varů připravit stejně dobře jako do Brna, tedy dobře bránit a využívat rychlých protiútoků. Vary v Plzni nehrály většinu zápasu špatně a doma budou chtít určitě zabrat," uvedl trenér Vladimír Růžička.

Karlovarští možná ještě teď nevěřícně kroutí hlavami nad tím, jaký kolaps předvedli v západočeském derby v Plzni, kde je Petr Kumstát v 46. minutě poslal do vedení o dvě branky. "Lukáš Mensator možná dostal gól z kategorie laciných, ale to přece nemůže celý tým takhle položit," řekl kouč Vladimír Kýhos. Alarmující je podle něho navíc to, že Západočeši proti Zlínu vedli ve třetí minutě rovněž 2:0, ještě po druhé přestávce 2:1, ale nakonec odešli poraženi 2:4. "A ani tam to nebylo poprvé. Těch zápasů už je v sezoně asi pět, které jsme měli velmi dobře rozehrané a nakonec je ztratili," připomněl Kýhos.

"I když bylo něco z toho při hře bez brankáře, je to opravdu hodně a právě na to se chceme zaměřit," uvedl s výhledem k zápasu proti Slavii. "Sledoval jsem ze záznamu jejich zápas v Brně a musím říct, že tam Slavia hrála opravdu výborně. Hodně bruslení, dobře do obrany, výborné brejky," ocenil Kýhos. Ten již může využít útočníka Tomáše Káňu, který posílil Energii na hostování z Vítkovic. "Nálada tu teď nebude ideální, ale Karlovy Vary mají skvělý tým, který má určitě na konečnou osmičku. Já jsem tady od toho, abych jim v tom pomohl," uvedl Káňa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články