Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovy Vary překvapily a vysoko porazily Pardubice

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili ve 24. extraligovém kole Pardubice vysoko 6:2. Západočeši vyhráli podruhé za posledních devět utkání, hosté vyšli naprázdno po dvou kolech, kdy naplno bodovali. Dvě branky vítězů dal útočník Marek Hovorka, jeho spoluhráč Stanislav Balán si připsal tři body za gól a dvě asistence.

Od úvodního buly se z obou stran hrál útočný hokej, navrch měli ale trochu překvapivě domácí. Ve druhé minutě nejprve skončila bomba Dreslera nad pardubickou brankou a vzápětí Hudáček, který dnes dostal přednost před Salfickým, ramenem vytlačil šanci Koblasy. Hosté kontrovali pouze příležitostí Endála, který z bezprostřední blízkosti nedokázal protlačit puk za Závorkova záda. Skóre se poprvé měnilo v 15. minutě. Hovorka zabojoval u mantinelu, nahrál Balánovi a jeho nenápadnou střelu si za Hudáčkova záda srazil Zdráhal. Uplynuly tři minuty a hráči Energie se radovali podruhé.

Po přečíslení dvou na jednoho a po nezištné přihrávce Pohla skóroval Zaťovič. Na úvod druhé dvacetiminutovky si Západočeši při vyloučení Noska vytvořili díky Bičánkovi, Rýglovi a Drtinovi několik slibných šancí, jež zůstaly nevyužity pouze díky jistým zásahům hostujícího gólmana. Chvíli po návratu z trestné lavice se však Nosek prosadil střelecky, když po zmatcích v domácí obraně tečoval do levého růžku karlovarské branky střílenou přihrávku Tomáše Zohorny.

Dvoubrankový náskok na stranu domácích mohl vrátit Balán, ale Hudáčka ze samostatného nájezdu neprostřelil. Pardubice v této části zápasu nejvíce hrozily při hře čtyř proti čtyřem, po střele Vašíčka skákal puk na brankové čáře. Ve 37. minutě ujel Zucker hostujícím obráncům, a ti ho zastavili jen faulem. Nařízené trestné střílení Zucker proměnil - 3:1. Když na začátku třetí třetiny nevyužili Východočeši další z přesilových her, proměnil se závěr utkání v exhibici hráčů z lázeňského města.

Hosté ve snaze korigovat výsledek otevírali dokořán svá obranná vrátka a domácí toho využili v plné míře při svých rychlých protiútocích. Ve 48. minutě přečíslení dvou na jednoho proměnil Pohl, o minutu později si střelu Hovorky za Hudáčkova záda srazil opět pardubický hráč. Ani přesilovka využitá Radilem nemohla ohrozit nejlepší domácí výkon Energie v této sezoně. Účet zápasu uzavřel v 59. minutě Hovorka po nádherné kombinaci s Kytnárem. Frustraci z nepovedeného zápasu Pardubic dokumentoval Vašíček, který na střídačce rozlámal po obdržené brance hokejku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice

HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 15. Balán, 18. Zaťovič (Pohl, Balán), 37. Zucker z tr. střílení, 48. Pohl (Balán, Bičánek), 49. Hovorka (Gulaši), 59. Hovorka (Kytnár) - 26. T. Nosek (Vašíček, T. Zohorna), 55. Radil (Somík, T. Nosek). Rozhodčí: Fraňo, Wagner - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 3 047.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, M. Rohan, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, R. Hruška, Dlouhý - V. Tomeček, Vachovec, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Marha, Endál - Tybor, T. Zohorna, Semorád - Radil, T. Nosek, Kousal - Somík, Číp, Rys. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Potřebovali jsme dnes zabrat za tři body. Povedl se nám vstup do utkání a vedli jsme 2:0. Ve druhé třetině jsme měli ze začátku přesilovku, pár šancí, ale dostali jsme se na 2:1, tam se Pardubice trochu nadechly. Ve třetí třetině jsme vývoj zápasu již kontrolovali a zaslouženě vyhráli. Chci poděkovat divákům, že přišli, fandili, a doufám, že si zápas i užili. Pro nás je vítězství hrozně cenné."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, my jsme mu k tomu dopomohli svým špatným přístupem a katastrofálním výkonem od většiny hráčů. Mužstvo vůbec nepomohlo našemu novému brankáři Hudáčkovi, všechny góly byly prakticky do prázdné brány, dva jsme si dali vlastní. Jestliže soupeř jede pomalu dvacetkrát dva na jednoho, tak to není úplně normální. A brankář za to rozhodně nemůže."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články