Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Karlovy Vary přehrály Chomutov, šanci na play-off však mají malou

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili ve 48. kole extraligy poslední Chomutov 4:3 a udržují si ještě naději na účast v předkole play-off. Energie ale tři kola před koncem ztrácí na desáté Vítkovice stále šest bodů a musí se spíše soustředit na únik baráži o udržení. Západočeši sice ztratili dvoubrankový náskok, ale plný bodový zisk jim zajistil ve 48. minutě svojí druhou trefou v utkání Jiří Doležal.

Karlovy Vary - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Domácí začali aktivně a už v 16. vteřině prověřil Hanuljaka střelou z mezikruží Kumstát. Na druhé straně nedokázal Hromas využít chybu Noska. Ve 12. minutě při vyloučení Vlacha ujel v oslabení domácí kapitán Zaťovič, ale svůj nájezd neproměnil. Vzápětí naopak využil přesilovku Palin, jehož nahození od modré čáry prolétlo až za Závorkova záda. O necelé dvě minuty později bylo vyrovnáno, když se při signalizovaném vyloučení trefil z úhlu Doležal. Obrat v první třetině dokonal v 15. minutě Košťál, který střelou z mezikruží využil Zuckerovu nezištnou přihrávku zpoza branky.

Nápor domácích pokračoval i ve druhé třetině. Po krásné kombinaci vyrazil Hanuljak hranou lapačky Zaťovičovu střelu z mezikruží, na místě byl i o pár okamžiků později, kdy svým betonem ztlumil střelu Noska. Poté hosté přidali na důrazu, z čehož pramenila i častá vyloučení na obou stranách. Severočeši zahrozili ve 25. minutě po akci Krafta, jehož střelu vyrazil Závorka maskou. Vedení ale ve druhé části zvýšili Karlovarští. Ve 37. minutě nenápadné nahození Noska od modré propadlo za záda hostujícího gólmana.

Po první šanci Zaťoviče, který tečoval Pechovo nahození, ovládli úvod třetího dějství Piráti. Chomutov vrhl všechny své síly do útoku a domácí se měli ve svém obranném pásmu co ohánět. Hra hostí nabyla ještě více na důrazu. Ve 45. minutě Závorka se štěstím vyrazil Sikorovu střelu, ale vzápětí po několika dorážkách nestačil na tu Důrasovu. Za 41 vteřin po dalším obrovském závaru před brankou Západočechů bombou do odkryté branky srovnal stav Hruška.

Karlovarský trenér Žemlička si po vyrovnávací brance vzal oddechový čas s cílem uklidnit hru svých svěřenců. Tento záměr se mu vyplatil. Ve 48. minutě se Bicek natlačil před Hanuljaka a vyraženou střelu vrátil za jeho záda Doležal. I po obdržené brance se hosté tlačili na dostřel Závorky, blízko vyrovnání byl Hruška, ale strážce domácí branky prokazoval své kvality. K tomu, aby svěřenci Jiřího Čelanského dotáhli zápas do prodloužení, jim nepomohla ani necelou minutu trvající power play při Pulpánově vyloučení.

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. J. Doležal (J. Drtina, Pech), 15. Košťál (Zucker, Vachovec), 37. D. Nosek (Skuhravý), 48. J. Doležal (Skuhravý, Bicek) - 12. Palin (Macháček, Hřebejk), 46. Důras (Divíšek, Palin), 46. D. Hruška (Rutta, Macháček). Rozhodčí: Jeřábek, Romasko (Rus.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 4029.

Karlovy Vary: Závorka - Grman, J. Látal, Gulaši, D. Nosek, J. Drtina, Prošek, Parýzek, Kloz - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Roman Vlach, Skladaný - Bicek, Skuhravý, J. Doležal - Košťál, Vachovec, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Bartejs, Palin, Rutta, Macháček, Stehlík - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Kraft, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Zálešák, Gajovský, T. Káňa. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Z naší strany to bylo v první třetině docela dobré a ve druhé se nám povedlo dostat do vedení 3:1. Ve třetí třetině jsme ze začátku působili ustrašeně, Chomutov začal velmi agresivně napadat, hrál velice dobře a srovnal stav zápasu. Ještě my jsme odpověděli brankou na 4:3. V závěru to bylo velmi složité, protože Chomutov hrál velmi dobře. Jsme rádi za tři body a chtěl bych dnes vyzdvihnout zejména útok Venci Skuhravého."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Začali jsme zbytečně zakřiknutě, těžko jsme se srovnávali s rychlým přístupem domácích. Postupem času ve druhé a zejména ve třetí třetině se nám vracela bojovnost, rostlo sebevědomí a ukázali jsme, v čem je naše síla. Předvedli jsme určitou kvalitu a sahali jsme v závěru po bodu. Bohužel to nevyšlo, snad příště."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy