Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karlovy Vary porazily Spartu 5:3 a otočily semifinálovou sérii

Karlovy Vary – Po přesunu semifinálového duelu Karlových Varů se Spartou na západočeský led zvítězili domácí hokejisté 5:3 a otočili stav série na 2:1. Zápas byl přitom většinu doby vyrovnaný, Energie o své výhře rozhodla během čtyř minut poslední třetiny, kdy vstřelila tři branky. Dvěma góly se na úspěchu podílel Jan Košťál hrající 500. utkání v nejvyšší soutěži. V posledních zápasech skupiny o udržení v extralize zvítězilo Kladno nad Českými Budějovicemi 3:2 a Mladá Boleslav rozstřílela Znojmo 5:0.

Domácím patřil úvod zápasu a sparťanský brankář Přikryl si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Hosté karlovarským hokejistům situaci usnadňovali i tím, že se často objevovali na trestné lavici. Na začátku osmé minuty rozhodčí vyloučil již třetího Pražana Hromase. Předešlá dvě oslabení svěřenci trenéra Výborného přežili, ve třetím ale inkasovali. Němcovu střelu od modré tečoval Košťál a stylově oslavil své jubileum.

Až poté se ke slovu v útočném pásmu dostala i Sparta. Při dalším vyloučení, tentokráte Koreise, ale zahrozil Melenovský. Přesilovou hru si pak vyzkoušeli i sparťané, sehráli ji však hodně špatně. Dlouho je to ale mrzet nemuselo. V 19. minutě našel zpoza branky Koreis volného Langhammera, který prostřelil Mensatora a připsal si šestou branku v play off.


Ve 22. minutě už hosté vedli, když druhou přesilovku Sparty využil Kratěna, který si společně s Brošem pohrál s Čuttou a bez problémů překonal Mensatora. Karlovarští však vcelku rychle vyrovnali. Pech našel skulinku u tyčky pod Přikrylovým betonem.

Zpět do vedení se mohla Energie dostat v dalších početních výhodách, ale neuspěla stejně jako poté Sparta. Největší šanci měl ve 37. minutě Ton, kterého vyslal do samostatného nájezdu Vykoukal. Mensator však efektně jeho střelu vykopl betonem. Následně nedokázal přidat třetí gól ani aktivní Netík.

Oba celky se poté snažily hrát zejména pozorně v obraně a čekaly na zaváhání soupeře. Šanci dostat se do vedení měla Sparta v polovině třetí třetiny, kdy hrála 53 vteřin v pěti proti třem. Brošovu nebezpečnou střelu i Výborného dorážku však Mensator zlikvidoval. A v 54. minutě to hosty mrzelo. Karlovarští již po čtyřech vteřinách využili přesilovku, když Řezníčkovu střelu od modré tečoval Košťál.

Místo zvýšené aktivity Sparty a její očekávané snahy o vyrovnání přišel defenzivní kolaps hostů. V 57. minutě nechali před Přikrylem osamoceného Skladaného, který vstřelil čtvrtý gól a o 55 vteřin později se o pátý gól domácích postaral Němec. Sparta sice ještě dokázala snížit zásluhou Koreise, na její porážce to ale nic nezměnilo.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články