Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Karlovy Vary porazily Slavii 2:1 až po nájezdech

Praha - Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve třetím finálovém zápase extraligy na ledě pražské Slavie 2:1 po samostatných nájezdech a stejným poměrem vedou také v celé sérii. Rozhodující gól dramatického duelu, který se hrál v defenzivnějším duchu než předešlá utkání, vstřelil útočník Petr Sailer. Čtvrté utkání se hraje ve středu opět v Praze. Více informací najdete na serveru hokejživě.cz.

Karlovarští dnes vstoupili do zápasu o něco živěji, ale žádná ze šancí neskončila gólem. První přesilovku si posléze zahráli i Pražané, v jejím závěru pálil ze slibné pozice Růžička, Mensator byl však na místě. Poslední slibnou příležitost v první třetině měl v signalizované výhodě Endál, jeho střelu však stihl Mensator vykopnout betonem.

V úvodu druhé dvacetiminutovky se na obou stranách nejprve vylučovalo, ale šance si ani jeden z týmů nevypracoval. Pak zazvonila dvakrát tyč. Nejprve trefil horní konstrukci karlovarský Kumstát, vzápětí slávista Onderka. Ve srovnání s úvodními dvěma duely série na západě Čech defenzivněji laděný zápas přinesl úvodní gól až ve 38. minutě. Řezníček odčinil svá dvě vyloučení, když našel přesnou přihrávkou rozjetého Kumstáta, ten se dostal do brejku a po ledě prostřelil Nerudu.

Ve třetí třetině slávističtí hokejisté stupňovali nápor

Kuriózní okamžik přišel v 50. minutě, kdy dorážející Melenovský přepadl uvnitř brankoviště Slavie přes Nerudu, čímž zároveň pomohl zastavit puk pomalu klouzající za záda domácího gólmana. Slávisté postupně zvyšovali obrátky a Mensator se měl co ohánět po několika nebezpečných střelách a tečích.

V 57. minutě fauloval Mudroch a nabídl domácím přesilovku. Slavia touto šancí nepohrdla a za 39 vteřin vyrovnala. Tečovaná přihrávka Bednáře se odrazila na střed k Hruškovi, jeho střelu z otočky Mensator ještě vyrazil, ale u tyče číhající Červenka s velkou dávkou štěstí propasíroval puk za brankovou čáru.

Prodloužení přineslo řadu šancí, ale rozhodnout musely až nájezdy

V úvodu prodloužení byla lepší a nebezpečnější Slavia. Bednář po pár odehraných vteřinách našel Červenku, tomu však zkazil radost pravý Mensatorův beton. Právě Červenka neuspěl ani v 64. minutě, kdy se řítil na Mensatora ze strany, opora Západočechů však srazila betony včas. V čase 65:35 měl dvě šance rozhodnout Melenovský. V samostatném úniku ho zastavilo Vašíčkovo sekání, následné trestné střílení zlikvidoval vyrážečkou Neruda. S odvážným průnikem neuspěl ani Kumstát, takže ani prodloužení nerozhodlo.

Nájezdy zahájil Sailer a posadil Západočechy na koně, protože prostřelil Nerudu. Po nájezdu obávaného exekutora Bednáře se Pražané vyrovnání nedočkali. Následně se chytře trefil Kumstát, a protože Červenkův pokus opět zneškodnil Mensator, bylo o vítězi jasno.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články