Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Karlovy Vary porazily Litvínov 3:2 a přiblížily se mu na bod

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 4. kole baráže o extraligu Litvínov 3:2, i podruhé doma vyhráli a na třetím místě ztrácejí právě na druhou Vervu jediný bod. Energie od 36. minuty vedla už 3:0 a úřadující mistr přes závěrečný finiš ztrátu nedohnal, takže vyšel poprvé v boji o udržení v nejvyšší soutěži naprázdno.

Lépe začali hosté a hned v úvodu ujel sám bývalý karlovarský útočník Duda, ale brankáře Závorku nepřekonal. První dvě minuty Severočeši zasypali soupeře sprškou střel a prakticky ho nepustili z obranného pásma. Největší šanci měl Hanzl, který minul odkrytou branku.

Postupem času začali hrozit i Karlovarští. Koblasa z mezikruží neuspěl, ale 57 vteřin před koncem úvodního dějství už skóroval Vachovec, který usměrnil za brankáře Petráska přesnou Maroszovu přihrávku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Litvínov

Druhá část začala opatrně, bez větších brankových příležitostí. Až ve 27. minutě se po chybné rozehrávce Frola dostal k odraženému puku před brankou Vojtěch Tomeček a zvýšil na 2:0. Snížit mohli Lukeš a Duda, ale neuspěli.

Ve 36. minutě se naopak radovala z tříbrankového vedení Energie. Haščák vybojoval puk v rohu kluziště, natlačil se před Petráska a domácí fanoušci v KV Aréně potřetí jásali.

Do závěrečného dějství vystřídal Petráska Janus a ve 42. minutě mu při přesilovce Karlových Varů pomohla po Maroszově pokusu horní tyč. Hosté se dostali vzápětí do hry, když Pavelkovo nahození Závorka vyrazil nešťastně do bránícího Svobody a puk se odrazil do branky.

Domácí znervózněli a pouštěli Litvínov do šancí. Trávníček ještě dvě příležitosti nevyužil, ale Duda se v 52. minutě z pravého kruhu nemýlil a trefil levý roh Závorkovy branky.

Karlovy Vary ale těsný náskok udržely, přestože se v závěru 98 vteřin bránily při vyloučení Skuhravého a hosté umocnili výhodu odvoláním Januse. Pojistit výhru mohl naopak Huna, který nastřelil tyčku prázdné branky.

Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Vachovec (Marosz, Sičák), 27. V. Tomeček (T. Rohan), 36. Haščák (Kůs) - 44. T. Pavelka, 52. Duda (Lukeš, R. Hanzl). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2963.

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Vrána, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Litvínov: Petrásek (41. Janus) - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Válek, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, R. Pšurný, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Nepovedl se nám začátek zápasu a Litvínov nás hodně zatlačil. Měli jsme i štěstí při jedné situaci, kdy soupeř netrefil prázdnou bránu. Podařilo se nám jít do vedení 3:0, potom se ale Litvínov takovým šťastným gólem po odrazu na 1:3 dostal do zápasu. Pak výrazně přidal, snížil na 2:3 a pak to byl už obrovský boj. Jsme rádi, že se nám to podařilo umlátit. Byl to boj o každý kousek ledu a musím kluky pochválit za bojovnost a poděkovat brankáři (Závorkovi), který nás výrazně podržel."

Radim Rulík (Litvínov): "Poprvé v sezoně musím mužstvo veřejně zkritizovat. My jsme podali velice špatný výkon, dá se říci tragický. Pouze pětadvacet minut z šedesáti jsme hráli a sneslo to nějaké měřítko, ale zbylé minuty vůbec neměly parametry hry o udržení v extralize."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články