Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovy Vary porazily Chomutov jedinou brankou v nájezdech

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili ve 23. kole extraligy Chomutov 1:0 po samostatných nájezdech a připsali si tak třetí vítězství za sebou. Duel, jemuž kralovali brankáři Tomáš Závorka a Matúš Kostúr, rozhodl v nájezdech domácí forvard Lukáš Pech.

Podkrušnohorské derby začali domácí zostra. Hned ve 13. vteřině nastřelil Zaťovič tyč chomutovské branky a následně Kumstát nedokázal dotlačit puk za Kostúrova záda. Hosté se připomněli ve vlastním oslabení ostrou střelou Frolíka. Nepříjemná chvilka se zrodila ve 14. minutě, kdy na ledě zůstal ležet po nezaviněném střetu hostující Pulpán a musel být odveden z ledu za pomoci lékaře.

Díky pozorným obranám obou mužstev se v dalším průběhu úvodního dějství již další brankové příležitosti neurodily. Úporný hokej pokračoval i ve druhé třetině. Piráti pozorně bránili a Energie marně dobývala Kostúrovu branku. Karlovarští na dlouhé vteřiny uzamkli Severočechy v jejich obranném pásmu, ale vyloženější příležitost si nevytvořili. Když se již ke střele dostali Pohl, Zaťovič a Gulaši, byl chomutovský gólman na místě.

O převaze domácích svědčil poměr střel 18:8. Obě mužstva se až do konce základní hrací doby nadále soustředila na precizní obranu v čele s bezchybnými gólmany. Neujala se ani Polákova nahrávka, kterou z bezprostřední blízkosti tečoval Doležal. Skóre se neměnilo ani po Doležalově teči Pohlovy střely a Heřmanově střele. Blíže ke vstřelení branky pak měli hosté. V 54. minutě zle na Závorku dotíral Frolík a když ho v 60. minutě z bezprostřední blízkosti nepřekonal ani Treille, dospělo utkání do prodloužení.

Ani v něm však branka nepadla. I přesto, že Piráti hráli posledních 64 vteřin přesilovou hru čtyř proti třem. Blízko rozhodující branky byl po obrovském závaru opět Frolík, ani tentokrát ovšem na Závorku nevyzrál. Při samostatných nájezdech rozhodl ve čtvrté sérii o vítězství Energie Pech, který podruhé vyzrál na Kostúra. Za Chomutov se trefil Frolík, ale právě on při svém druhém pokusu neuspěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Chomutov

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 1:0 po sam. nájezdech

Branka: rozhodující nájezd Pech. Rozhodčí: Hradil, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5, navíc Chimera (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 3 501.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Kloz, Grman, MacDonald, Gulaši, Jan Látal, Gründling - Kumstát, Pech, Zaťovič - J. Doležal ml., Pohl, V. Polák - T. Káňa, Skladaný, Skuhravý - Heřman, Košťál, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Jurčina, Macháček, Rutta - Lušňák, Michael Frolík, Chimera - D. Hruška, Kraft, Hřebejk - Y. Treille, Duda, Důras - Zálešák, Sikora, Hromas. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Za snahu a bojovnost si dnes druhý bod zasloužíme. Bohužel se dále trápíme v koncovce, musíme na tom každý den pracovat. Myslím si, že zápas z naší strany nebyl vůbec špatný, ale nedáváme branky. V prodloužení jsme přestáli oslabení, což bylo výborné. Nájezdy jsme doma podruhé za sebou dotlačili do vítězství, což je pro nás rovněž velice pozitivní."

Mikuláš Antonik (Chomutov): "My jsme předpokládali, že Vary na nás vletí, protože měly předchozí kolo volno. Počítali jsme s tím, že budou trošku čerstvější. Domácí měli největší převahu ve druhé třetině, kde nás hodně podržel gólman a naše obětavost. Trochu nás mrzí, že jsme v prodloužení nevyužili přesilovku čtyř proti třem. Nájezdy jsou již velká loterie. Máme jeden bod, Vary si asi ten druhý zasloužily víc za celý průběh zápasu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články