Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Karlovy Vary podlehly Chomutovu, Liberec zdolal Brno

Karlovy Vary, Liberec - Hokejisté Karlových Varů nezvládli koncovku duelu 3. kola skupiny o udržení v extralize proti Chomutovu. Energie vedla v šesté minutě 2:0 a ještě v polovině závěrečné třetiny 5:3, přesto prohrála 5:6. Situace využil Liberec, který porazil Brno 2:0 a snížil ztrátu na Energii z pěti na pouhé dva body.

Karlovarská Energie začala utkání s Chomutovem mnohem aktivněji, ale po gólově bohaté první třetině byl stav utkání vyrovnaný 2:2. Hned na úvod druhé třetiny v přesilovce po ose Nosek - Pech strhnul vedení na stranu domácích Kumstát.

Ještě neutichl jásot publika a bylo srovnáno. Rovněž při přesilovce se podruhé v zápase trefil bekhendovou střelou Procházka.

Třetí obdržený gól vyhnal Mensatora z branky, do které nastoupil Závorka. Ve 30. minutě využitím třetí přesilové hry převážil misky na stranu domácích podruhé v zápase Kumstát. Těsně před koncem prostředního dějství ještě obdržel hostující Palin trest na pět minut a do konce utkání za bodnutí holí. Ve 44. minutě Energie využila přesilovku, když se od modré čáry trefil Nosek.

V 51. minutě po střele Macháčka snižoval dorážkou z bezprostřední blízkosti Káňa. O dvě minuty později skončila bomba najíždějícího Hromase nad levým ramenem Závorky a bylo srovnáno. Po vstřelené brance neudržel nervy na uzdě Gulaši a za rozlámanou hůl dostal desetiminutový osobní trest.

Kalich hořkosti si Karlovarští vypili až do dna. Hattrick dovršil v předposlední minutě utkání Káňa, který přitom ještě na podzim hostoval právě v týmu Západočechů.

"Ve třetí třetině jsme nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, nicméně zase jsme odskočili do dvoubrankového vedení. Nechali jsme však stav zápasu srovnat, kdy v závěru byla hrubá nedisciplinovanost našich nejzkušenějších hráčů. A bohužel jsme nakonec utkání i prohráli," řekl po utkání trenér Energie Jaromír Kverka.

Jeho chomutovský kolega Jaroslav Beck kvitoval, že Piráti dokázali zápas otočit. "Každý takový výsledek je pro nás povzbuzením a je jasné, že k udržení extraligy v Chomutově vede jenom tato práce - aktivní hra, agresivní přístup, prostě nevzdávat se za žádného stavu," uvedl trenér Pirátů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Chomutov

Liberec vyhrál nad Brnem

Hokejisté Liberce zaváhání Karlových Varů s Chomutovem využili a po výhře 2:0 nad Kometou Brno ztrácí z předposlední příčky na Energii už pouze dva body.

Utkání začalo ve svižném tempu, první třetina přesto skončila bez branek. Skóre se ale změnilo až ve 38. minutě, kdy si při signalizovaném trestu pro Kometu najel před branku Výtisk a po přihrávce Urbana prostřelil Trvaje. Byl to jeho první gólový zásah v sezoně.

Na začátku 56. minuty předvedl skvělou práci s pukem liberecký Dušek a milimetrově přesnou přihrávkou našel Nedvěda, který se ranou bez přípravy nemýlil a zvýšil na 2:0. V závěru utkání byl na čtyři minuty vyloučen opět Duda, ale domácí ubránili jak vítězství, tak i Schwarzovo čisté konto.

"Bylo to úporné, odbojované, všichni hráči se vydali. Vzhledem k vývoji skupiny o udržení to opět máme ve svých rukou, což jsme před zápasem neměli. Ale porážka Karlových Varů a naše vítězství nás dostaly zpět do hry," řekl liberecký kouč Milan Černý.

Brněnský lodivod Lubomír Oslizlo zdůvodnil prohru svého týmu neproměňováním šancí. "Myslím, že jsme nepředvedli špatný výkon, kluci bojovali, ale bohužel, hokej se hraje na góly. A ty jsme nedali ani z těch nejvyloženějších šancí. Tím jsme nemohli pomýšlet na nějaký bod," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Chomutov

Skupina o udržení v hokejové extralize - 3. kolo:

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:6 (2:2, 2:1, 1:3)
5. Košťál (D. Nosek), 6. D. Nosek, 21. Kumstát (Pech, D. Nosek), 30. Kumstát (Pech, D. Nosek), 44. D. Nosek (Pech, Kumstát) - 16. M. Procházka (Kraft), 19. T. Káňa (Kubinčák, Rutta), 22. M. Procházka (Kraft), 51. T. Káňa (Macháček), 53. Hromas (Macháček, Mrázek), 59. T. Káňa (Kubinčák). Rozhodčí: Minář, Pešina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:8, navíc Gulaši 10 min. - Palin 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:2. Diváci: 4053.

Karlovy Vary: Mensator (22. Závorka) - D. Nosek, Gulaši, J. Drtina, Parýzek, J. Látal, Prošek, Gründling - Kumstát, Zaťovič, Pech - Zucker, Skuhravý, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, Skladaný - Pohl, Košťál, T. Rohan - Roman Vlach. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Palin, Bartejs, Rutta, Mrázek, J. Stehlík, Macháček - Jíra, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Zálešák, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Chlouba, Kraft, M. Procházka - T. Káňa. Trenéři: Čelanský, Beck a Skořepa.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
38. Výtisk (T. Urban, P. Nedvěd), 56. P. Nedvěd (Dušek, Duda). Rozhodčí: Turčan, Homola - Bláha, Ondráček. Vyloučení: 7:5, navíc T. Svoboda (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 5560.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich - Dušek, P. Nedvěd, Duda - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Víšek - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Brno: Trvaj - Kováčik, Malec, Žižka, Dujsík, M. Hruška, Švrček, Valach - H. Zohorna, L. Čermák, Burian - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, Lušňák - Erat, Němec, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Oslizlo a Beran.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články