Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovy Vary po výhře vedou v sérii už 3:1 na zápasy

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve čtvrtém utkání semifinálové série nad pražskou Spartou 5:2 a pouze jediné vítězství je nyní dělí od zopakování loňské finálové účasti. O své dnešní výhře, po níž vedou již 3:1 na zápasy, rozhodli svěřenci kouče Josefa Palečka prakticky již během úvodní třetiny, kterou vyhráli 3:0. Pátý zápas, který může celou sérii v případě další výhry Energie uzavřít, se hraje ve čtvrtek v Praze. Více informací na hokejzive.cz.

V sestavě Sparty se ani tentokrát neobjevil Ručinský, přestože na západ Čech s týmem odcestoval. Trenéři však sáhli ke změně mezi tyčemi a vsadili na Pöpperleho, který naposledy chytal koncem ledna. Karlovarští se dočkali už v šesté minutě a Pöpperle neměl zcela čisté svědomí. Přestože to vypadalo, že z přečíslení domácích čtyři na dva po špatné rozehrávce již nic nebude, objel rychle branku Sparty Hluchý a zakončením na bližší tyč skóroval.

Jen o 35 sekund později nahodil na hostující klec puk Skuhravý a Kumstát úspěšnou tečí zvýšil na 2:0. Polovina 15. minuty přinesla další gól za zády sparťanského gólmana. Krátce po skončení přesilovky si Západočeši svou aktivitou vykoledovali další faul, Pech však úspěšnou trefou ukončil již signalizovanou výhodu.

Ve druhé třetině rozdíl ve skóre dále narůstal

Do druhé části vstoupila Sparta velmi aktivně. Gólově se však neprosadila a Karlovarští ve 32. minutě opět skórovali zásluhou Procházky. Jeho trefu vzápětí posvětil i videorozhodčí a v brance Sparty vystřídal Pöpperleho Přikryl. Ani on však s čistým štítem dlouho nevydržel. Po dvou minutách ho totiž v přesilovce propálil od modré čáry Řezníček. Poté se Pražané přece jen dočkali snížení hrozivého stavu, když přesně zamířil Vykoukal.

Na začátku třetího dějství se museli domácí po svých prohřešcích minutu a čtvrt opět bránit pouze ve třech a po 33 vteřinách přidal druhý gól Sparty Broš. Ve zbytku utkání přibylo ostřejších zákroků a soubojů, z nichž si domácí Melenovský odnesl desetiminutový trest a hostující Hrdel musel dokonce předčasně do kabin s trestem do konce zápasu. Na důležité třetí výhře Západočechů to však již nemohlo nic změnit.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články