Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Karlovy Vary po bezkrevném výkonu prohrály i s Mladou Boleslaví

Karlovy Vary - Karlovým Varům z herní mizérie nepomohla ani reprezentační přestávka, prohrály pojedenácté z dvanácti zápasů. Ve 45. kole Západočeši nestačili na Mladou Boleslav, které nevstřelili ani gól a prohráli 0:3. Na desáté místo, které slibuje předkolo play-off, ztrácí již 13 bodů a pomalu se před nimi rýsuje vidina hry o udržení.

Boleslavský Martin Látal
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

O branky vítězů se postarali Martin Látal, Matěj Stříteský a Richard Jarůšek, gólman Martin Růžička udržel poprvé v sezoně čisté konto. Karlovy Vary na domácím ledě poprvé představily útočné posily Zdeňka Bahenského ze Sparty a Martina Barteka z Liberce, ale opět se jim v ofenzívě nedařilo a na branku soupeře vyslaly jen 15 střel. Úvodní část patřila hostům. Ve třetí minutě nejdříve Látal neuspěl před odkrytou brankou, ale o minutu později už otevřel skóre.

V přesilovce se ocitl po kombinaci sám před Závorkou a bekhendem poslal puk k levé tyči. Další příležitosti měli opět Látal, Jarůšek a Lenc. I ve druhé třetině pokračovala převaha Mladé Boleslavi. Ve 23. minutě zabránil Klimentovi ve vstřelení druhé branky Redlihs jen za cenu faulu. O několik vteřin později pykali domácí i za příliš mnoho hráčů na ledě a Bruslařskému klubu se naskytla příležitost hrát 82 vteřin přesilovku pět na tři.

Těsně před jejím skončením prostřelil Závorku bombou od modré čáry Stříteský. Ani tento gól neprobudil karlovarské hráče z letargie. Středočeši byli všude o krok dříve a domácí jejich výpady zastavovali jen za cenu častých faulů. Ve 36. minutě divákům v KV Aréně zatrnulo, když po nezaviněném pádu zůstal u zadního mantinelu ležet hostující Holub.

Po krátkém ošetření však za potlesku diváků odjel na střídačku. Kdo z domácích diváků čekal, že alespoň posledních dvacet minut Energie zapne na vyšší obrátky, mýlil se. Po náznaku šance Skuhravého, který střelou z mezikruží nepatrně prověřil vychladlého Růžičku, se otěží zápasu opět ujali hosté. Ve 49. minutě si zcela sám a nikým neatakovaný nabruslil před Závorku Jarůšek a přesnou střelou dal výsledku konečnou podobu.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. M. Látal (Ovčačík, Klimenta), 24. Stříteský (Klimenta), 49. Jarůšek (D. Výborný, Bárta). Rozhodčí: Šír, Mikula - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. Diváci: 1 902.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, T. Dvořák, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček - Bartek, Duda, Koblasa - D. Hruška, Balán, Vachovec - Bahenský, Skuhravý, R. Pšurný - V. Tomeček, Zadražil, Micka. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Pacovský, Musil, Lenc - Mikulík, Kašpařík. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Jaromír Kverka starší (Karlovy Vary): "V dnešním zápase nebylo z naší strany skoro nic. Byly tam akorát zbytečné fauly a negativní emoce. Po reprezentační přestávce se nám vstup nepodařil a zápas jsme zcela nezvládli. Opět jsme nevstřelili ani branku. Tahali jsme za kratší konec, hůře jsme bruslili a můžeme doufat, že v příštím utkání se to zlepší."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Obě mužstva se nachází v různých situacích, takže ten zápas měl určitý náboj. Trpěla však tím kvalita, žádný úžasný hokej na koukání to dnes nebyl. My jsme však šťastní, že máme tři body. Nikdo nikdy neví, co se s týmy stane po pauze. Sice bylo naše mužstvo před ní rozjeté, ale každý ví, jak přestávka někoho může nakopnout a jiného vyvést z rovnováhy. Rovněž nás velmi těší, že se nám dnes poprvé v sezoně podařilo uhrát zápas s nulou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články