Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovy Vary na Spenglerově poháru i napodruhé prohrály

Davos (Švýcarsko) - Hokejisté Karlových Varů prohráli i svůj druhý zápas na Spenglerově poháru. Dnes nestačili na pořádající Davos, kterému podlehli 3:5. O tři branky vítězů se postaral slovenský útočník Juraj Kolník. Energie má na svém kontě jen bod za prohru po samostatných nájezdech s týmem Kanady. Třetím soupeřem Karlových Varů budou v pondělí od 15:00 hráči Mannheimu.

Západočechům se přitom vydařil vstup do zápasu a v 9. minutě se zásluhou pohotově dorážejícího kapitána Skuhravého dostali do vedení. Domácí však devět vteřin před koncem první třetiny vyrovnali, když Sáblíka překonal poprvé Kolník, a ve druhé části si během 23 vteřin vypracovali dvoubrankové vedení.

Nejprve potrestal Kristkův faul Kolník, poté proměnil svůj samostatný únik v gól Marc Wieser. Zvýšit náskok Davosu mohl opět slovenský útočník, ve 35. minutě ale trefil jen tyčku. Čeští šampioni duel zdramatizovali. Těsně před koncem druhé části snížil v početní výhodě Kumstát. Vyrovnat se však českému týmu nepodařilo. I nadále Energie jen snižovala náskok soupeře. Poté, co na 4:2 zvýšil Duca, upravil na rozdíl jedné branky po samostatné akci Kristek. Klid do závěru dala Davosu třetí branka Kolníka.

Výsledky Spenglerova poháru:

HC Davos - Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. Kolník (Naumenko, Guggisberg), 28. Kolník (R. von Arx), 29. M. Wieser (D. Wieser, Rizzi), 47. Duca (Tatíček), 58. Kolník (R. von Arx, Guggisberg) - 9. Skuhravý (Košťál), 40. Kumstát (Němec), 52. Kristek (Melenovský). Rozhodčí: Reiber, Stalder - Arm, Müller. Vyloučení: 5:5, navíc Prošek (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6746 (vyprodáno)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články