Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Karlovy Vary jsou stále blíže vstupu do KHL, mají už rozpočet

Karlovy Vary – Hokejisté Karlových Varů dokončují přípravy na vstup do ruské Kontinentální hokejové ligy. Podle ruského listu Sport Express tým již vyřešil všechny náležitosti a nyní představil i svůj rozpočet. Ten bude prý odpovídat tomu, který měl letos průměrný tým Dinamo Riga. V základní části soutěže, která má ambici stát se evropskou obdobou americké NHL, skončil tento klub desátý a následně vypadl ve čtvrtfinále play off.

Karlovarští se proto obávají, budou-li mít v KHL šanci na výraznější úspěch. V české extralize se jim velice daří, loni se dostali do finále a letos zatím hrají semifinálovou sérii se Spartou 1:1. Zástupci KHL ovšem představitele západočeského týmu uklidňují.

HC Energie Karlovy Vary splňuje i další požadavky pro vstup do KHL. Brzy otevře novou halu pro šest tisíc diváků, klub má i mládežnickou základnu.

Karlovy Vary začaly jednat o startu v KHL loni v létě. Kvůli globální ekonomické krizi se v zimě jednání zastavila, ale Západočeši nepřestali o svůj cíl usilovat. Podle dřívějších informací by museli kvůli účasti v KHL vybudovat k extraligovému týmu ještě jedno elitní mužstvo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články