Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Karlovy Vary jsou poprvé mistry extraligy

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů získali poprvé v historii extraligový titul. Na domácím ledě dnes porazili Slavii Praha 4:3, přestože už v jedenácté minutě prohrávali s obhájcem titulu 0:3. O rozhodující gól se v 53. minutě postaral Lukáš Pech. Finále Západočeši vyhráli 4:2 na zápasy. Více informací nabízí server hokejzive.cz.

Slávisté se v druhém duelu, v kterém jim hrozil konec série, museli obejít bez zraněného brankáře Nerudy. Chytal junior Furch a na střídačce byl připraven Suchan, jenž naposledy nastoupil v soutěžním utkání 13. února.

Tým kouče Vladimíra Růžičky úřadoval v přesilových hrách. Skóre otevřel Hruška, když využil zkrácenou přesilovku hostů. Druhý gól přidal po 44 vteřinách výhody Červenka, jenž se díky třinácté brance v play off osamostatnil v čele tabulky střelců nadstavbové části. Na 3:0 zvýšil kapitán Beránek. Pražané nasázeli tři branky během 204 vteřin.

Za nelichotivého stavu po první třetině se však domácím podařilo parádně oklepat. V 25. minutě Furcha prostřelil Melenovský a rozjásal vyprodaný stadion poprvé. Dsalší snížení se Západočechům podařilo dokonce ve vlastním oslabení, kdy se prosadil Skladaný.

O třetí gól ve Furchově síti se v posledním dějství postaral v přesilové hře tvrdou střelou od modré Němec. Ve 47. minutě tak bylo vyrovnáno a domácí pokračovali v náporu. Nakonec sedm minut před koncem normální hrací doby dokonal Lukáš Pech senzační obrat a prvním gólem v zápase při vyrovnaném počtu hráčů na ledě se Energie dostala do vedení.

Karlovarští hokejisté se historickým úspěchem rozloučili se starou halou v Rybářích. Od příští sezony budou hrát v nové multifunkční aréně. Dnešním triumfem si zajistily postup do hlavní části Ligy mistrů, v níž se představí jako vítěz základní části i Slavia. Pražané však budou muset do předkola.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články