Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary dotáhly třígólovou ztrátu na Třinec, padly až v nájezdech

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů sice dokázali proti Třinci smazat tříbrankovou ztrátu z první třetiny, přesto zápas 28. kola extraligy prohráli 4:5 po samostatných nájezdech. O výhře Ocelářů rozhodl obránce Jan Hrabal, který se prosadil i v základní hrací době. Třinec tak Západočechy porazil podeváté za sebou.

Oceláři ovládli začátek zápasu. Do vedení se dostali již ve druhé minutě, když zaváhání domácí obrany využili přihrávající Adamský a střílející Peterek. O chvíli později nastřelil Růžička tyč Závorkovy branky. Druhou branku si po Hrabalově nahození srazil do sítě MacDonald. V 15. minutě si vybral slabší chvilku i Závorka, který si po střele Polanského srazil puk za svá záda a následně přenechal místo v brance Energie Mensatorovi. Domácím v úvodní třetině nepomohly ke zlepšení hry ani tři početní výhody.

Naopak po skončení jedné z nich orazítkoval Varaďa opět tyč. Ve druhé třetině se ale obraz hry změnil. Domácí byli mnohem aktivnější a i oni si začali vytvářet šance. Bicek a Pech své příležitosti ještě nevyužili, ale ve 32. minutě se již domácí dočkali. Pech prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Definitivně zpět do zápasu dostal Energii o 50 vteřin později Vachovec, který si položil Hrubce a bekhendem zavěsil. Po kontaktní brance se začal hrát útočný hokej z obou stran. Pohl ani Varaďa své tutovky nevyužili.

Jedinečná příležitost k vyrovnání se Západočechům naskytla ve 38. minutě při minutu a půl trvající přesilovce pět na tři. Bránící trojice Slezanů se ovšem celkem bez problémů ubránila. Úvodní minuty třetí třetiny přinesly Ovčačíkovo vyloučení, ve kterém domácí branku nevstřelili, naopak sami inkasovali. Dvoubrankové vedení získal Třinci zpět Adamský. I hosté však dnes byli v obraně zranitelní.

Neuplynuly ani dvě minuty a Zucker po pěkné individuální akci opět snížil na rozdíl jediné branky. Ve 49. minutě, po střele Grmana, využily Vary Pechem přesilovou hru a bylo srovnáno. Následně měli domácí i blízko k rozhodnutí, pátý gól ale nepřidali. Hrubec proti Bickovi vytáhl zákrok z kategorie zázračných, v prodloužení se neprosadili Pech ani Zucher. Rozhodlo se tak v nájezdech, na které se do branky Karlových Varů vrátil Závorka. Druhý bod ale získal Třinec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 4:5 po sam. náj. (0:3, 2:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Pech (Košťál, Bicek), 33. Vachovec (Skladaný, Zucker), 44. Zucker (Skuhravý), 49. Pech (Grman, D. Nosek) - 2. Peterek (Adamský, D. Květoň), 7. Hrabal, 15. Polanský, 43. Adamský (Zíb), rozhodující nájezd Hrabal. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2877.

Karlovy Vary: Závorka (15.-65. Mensator) - D. Nosek, J. Drtina, MacDonald, Gulaši, Grman, Gründling, J. Látal - Zaťovič, Pech, Bicek - T. Káňa, Vachovec, V. Polák - Skladaný, Skuhravý, Zucker - J. Heřman, Košťál, Pohl. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Výkon v první třetině si z naší strany nedokážu vůbec vysvětlit. Kdybychom prohrávali 0:6, tak se nemohl nikdo divit. O přestávce jsme udělali vítr v šatně a od druhé třetiny jsme převzali iniciativu. Další dvě třetiny byly z naší strany opravdu dobré. Za výkon v první třetině jsme si však dnes víc než bod nezasloužili."

Pavel Janků (Třinec): "Měli jsme výborný vstup do zápasu, první třetinu jsme odehráli parádně. Předváděli jsme pěkný hokej, dali jsme tři branky a mohli jsme jich dát i víc. V druhé třetině se utkání trošku otočilo. Měli jsme pár šancí na 4:0, ale Energie se dostala do zápasu a od poloviny zápasu byla lepším týmem. Domácí nás dostali pod obrovský tlak, když jsme ale ve třetí třetině odskočili na rozdíl dvou branek, věřil jsem, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Vary si však vytvořily další tlak a v závěru jsme byli rádi, že jsme zápas dostali do prodloužení a do nájezdů. Penalty jsou již loterie a my jsme rádi, že jsme zlomili nepříznivou sérii zvenku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články