Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Karlovy Vary doma prohrály se Zlínem a zůstávají poslední

Praha - Hokejisté Karlových Varů prohráli se Zlínem 1:3 a zůstávají poslední o bod za Mladou Boleslaví. Energie prohrála před vlastním publikem čtvrtý z pěti zápasů v této sezoně. Zlín zabral po dvou porážkách a má na druhém místě stejně bodů jako vedoucí Plzeň, která doma porazila Litvínov 2:1. Sparta poprvé vyhrála doma, když v samostatných nájezdech zdolala Zlín. Penalty rozhodovaly o vítězi i v Liberci, úspěšnější byli domácí Bílí Tygři, Slavia tak veze domů pouze bod. Vítkovický kapitán Jiří Burger pomohl hattrickem svému týmu k vysoké výhře 8:4 nad Mladou Boleslaví. České Budějovice po návratu Aleše Kotalíka za zámoří uspěly i v druhém utkání, v Brně zvítězily 4:1.

Zlín se dostal na ledě Karlových Varů do vedení už v 55. vteřině, kdy překonal brankáře Závorku nenápadnou střelou z otočky Čajánek. Za 64 vteřin ale bylo vyrovnáno, Skuhravý při úniku nedal blafákem Sedláčkovi šanci. V 16. minutě Kumstát překonal Sedláčka, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznali pro kopnutí nohou. V polovině zápasu byl Kumstát při úniku faulován a nastřelil tyč. Druhou šanci dostal z trestného střílení, ale zlínský gólman jeho blafák vystihl. O další domácí porážce Energie rozhodl tečovanou střelou od modré čáry v 57. minutě Tesařík. Při power play Energie pečetil výsledek 32 vteřin před koncem do prázdné branky Leška.

Hokejisté Vítkovic rozstříleli Mladou Boleslav 8:4 a svého středočeského soupeře dokázali zdolat už posedmé za sebou. Hattrickem a asistencí se na kanonádě vicemistra podílel Jiří Burger, jednou přihrávkou přispěl k výhře při své premiéře sedmnáctiletý australský útočník Nathan Walker. Stranou nezůstal ani Viktor Ujčík, jenž si připsal branku a dvě asistence a bodoval už v šestém duelu po sobě.

Hráči pražské Sparty zvítězili nad Třincem 3:2 po samostatných nájezdech a poprvé v novém ročníku zvítězili doma. Sparta dlouho vedla, ale když už se zdálo, že Třinečtí přes snahu o vyrovnání odjedou poprvé od ledna 2008 ze sparťanského ledu s prázdnou, vyrovnal na začátku 58. minuty pohotovou tečí Peterek a poslal duel do prodloužení. V nájezdech ale byli úspěšní jen domácí útočníci Michal Broš a Petr Ton.

Kometa Brno doplatila na špatnou koncovku prohrou na domácím ledě s Českými Budějovicemi 1:4. Brňané nenavázali na předcházející dvě vítězství, o jejich porážce rozhodla nevydařená druhá třetina. Mountfield těžil z jistého výkonu brankáře Jakuba Kováře, preciznější hry v defenzívě a na čtvrtý pokus poprvé v sezoně venku vyhrál.

Hráči Liberce porazili Slavii 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru za sebou. Pražané sice dokázali smazat ztrátu 1:3, když v 56. minutě vyrovnal tečí Rothovi střely slávistický mladík Hertl, přesto Qprohráli páté z posledních šesti utkání. Reprízu čtvrtfinále uplynulé sezony, v kterém se radovala Slavia, rozhodl v rozstřelu kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd.

Indiáni z Plzně porazili Litvínov 2:1 a nadále vévodí extraligové tabulce. Západočeši sice po většinu zápasu svého soupeře přehrávali, ale výborně chytající Petr Franěk dovolil skórovat pouze Michalu Dvořákovi a Janu Kovářovi. Necelých pět minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky Juraj Majdan. Vyrovnat už Středočeši ani při hře bez brankáře nestačili a popáté za sebou prohráli.

Výsledky 10. kola hokejové extraligy:

Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 8:4 (3:1, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 2. Burger (Ujčík, J. Káňa), 12. Malík, 13. J. Káňa (Malík, Ujčík), 22. Burger (Trnka), 42. Burger (Voráček), 44. Ujčík (Burger, J. Káňa), 48. J. Káňa (Šedivý, Strapáč), 49. Rehák (Pohl, Walker) - 2. Pabiška (Goertzen), 23. D. Výborný (Baldwin, Tomas), 50. Balaštík (D. Výborný, Tomas), 59. Vrbata (Cetkovský). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4501.

Kometa Brno - HC České Budějovice 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Holec (Hubáček) - 24. Vydarený (Šimánek, Kašpařík), 30. Langhammer (Gulaš), 42. Mertl (Podlešák), 54. Kašpařík (Šimánek). Rozhodčí: Müllner, Konc (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7038.

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 4:3 po nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Bárta (Vak), 22. Bárta (P. Nedvěd), 22. Bartovič (P. Nedvěd), rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd - 4. Micka (J. Doležal), 38. T. Svoboda (V. Růžička ml., Roth), 56. T. Hertl (Roth, Sklenář). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Bádal, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 5527.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 3:2 po nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Broš (I. Rachůnek, Ton), 33. T. Rachůnek (Kasík, Y. Treille), rozhodující sam. nájezd Broš - 19. Hudec (D. Květoň), 58. Peterek (Lojek, Kohn). Rozhodčí: Lacina, Smitka - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 8:10, navíc Zíb (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3707.

Plzeň 1929 - HC Litvínov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Dvořák (Dan Růžička), 47. Jan Kovář (Vostřák) - 56. Majdan (Hanzl, Kousalík). Rozhodčí: Husička, Kalivoda - Charvát, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 6097.

Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:3 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Skuhravý (M. Rohan) - 1. Čajánek (Veselý, Honejsek), 57. Tesařík (T. Sýkora), 60. Leška (Hamrlík, Köhler). Rozhodčí: Šindler, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:8. Bez využití. Diváci: 2447.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články