Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karlovarští rozdrtili České Budějovice rekordním výsledkem sezony

Praha - Hokejisté Karlových Varů rozdrtili České Budějovice 8:0 a postarali se o rekordní výhru této sezony. Energie se po čtvrtém vítězství z posledních pěti utkání posunula z předposledního místa. Mountfield naopak prohrál potřetí za sebou.

Hokejisté Karlových Varů
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Západočeši zahájili kanonádu už v 15. vteřině utkání, kdy se trefil Nosek, a ve třetí minutě po přihrávce Kumstáta navýšil skóre Pech. České Budějovice zahrozily až v sedmé minutě, když střílel mimo karlovarskou branku Ptáček. V první přesilovce zápasu nepustili hosté Energii z obranného pásma, ale větší příležitost si nevytvořili. Ještě na konci úvodního dějství mohl zvýšit Skladaný, ale jeho střela z úhlu jen těsně minula českobudějovickou branku.

Na začátku druhé třetiny sice zahrozil nebezpečnou střelou Prospal, ale pak už patřil zápas Západočechům. Ve 26. minutě před Kantora vybruslil Doležal a zvýšil na tříbrankový rozdíl. O pět minut později využili domácí přesilovou hru, když se prosadil Zucker a Kantora v brance Mountfieldu vystřídal Lakosil.

Ani on nevydržel bez inkasované branky dlouho. Ve 32. minutě se bekhendem trefil Vachovec. O pár chvil později byl při úniku faulován Kumstát, ale nařízené trestné střílení neproměnil. Hosté vývoj zápasu psychicky neunesli. Po nešetrném nájezdu Michálka do Závorky se strhla hromadná šarvátka. Svěřenci trenéra Žemličky nadále pokračovali v exhibičním výkonu. Šestou branku při další početní výhodě vstřelil Polák a v 37. minutě ranou z první dovršil brankostroj ve druhé třetině Skladaný.

Ačkoliv karlovarským hráčům vycházelo téměř vše, na co sáhli, ve 49. minutě neuspěl při trestném střílení také Zucker, který zkoušel na Lakosila bekhendový blafák. V 54. minutě už ale další penaltu Kumstát proměnil a Energie slavila nejvyšší výhru za své působení v KV Areně. Gólman Závorka si připsal druhou nulu za poslední tři zápasy.

Karlovy Vary - České Budějovice 8:0 (2:0, 5:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. D. Nosek (Kumstát, Zaťovič), 3. Pech (Kumstát), 26. J. Doležal (V. Polák, Vachovec), 31. Zucker (Gulaši), 32. Vachovec (J. Doležal, J. Drtina), 34. V. Polák, 37. Skladaný (Košťál, Kloz), 54. Kumstát z trestného střílení. Rozhodčí: Lacina, Kalivoda - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:12, navíc M. Michálek 10 min., Prokop (oba České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 3 138.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, MacDonald, Gulaši, Grman, Gründling, Kloz - Kumstát, Pech, Zaťovič - Vachovec, J. Doležal, V. Polák - Zucker, Skladaný, Skuhravý - J. Heřman, Košťál, Pohl. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

HC Mountfiled České Budějovice: Kantor (31. Lakosil) - Ptáček, Jank, Ference, Vydarený, Vráblík, Prokop - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Šimánek, Langhammer, L. Květoň - Dej, L. Kohn, Kotalík - Suja, Mertl, Podlešák. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Dnešní zápas se nám povedl po všech stránkách. Jsem rád, že se nám rozstříleli i jiní hráči než jen ti z první pětky. Měli jsme v první třetině velmi dobrý nástup, potom se hra trošku vyrovnala, ale v druhé třetině jsme zcela převzali iniciativu a napadalo nám to tam. Já jsem si zápas na střídačce strašně užíval. Přál bych si, aby takových zápasů bylo více, ale každý zápas je jiný. Zdůraznili jsme hráčům, že nás čeká ještě dlouhá cesta, která vede opět přes tvrdou práci. Příštím zápasem chceme na dnešek navázat."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Komentovat dnešní zápas nemá smysl. My po tom, jak jsme se o tomto víkendu prezentovali, máme jasno, že tento tým budoucnost nemá. Máme týden na to najít tým s hráči, kteří vědí, co se od nich očekává. Tak, jak jsme vystupovali a hráli teď, to určitě nejde."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články