Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kapitán Smoleňák: Rusy musíme řezat, nechají se rychle otrávit

Helsinky - Česká reprezentace sice na Karjala Cupu zaznamenala dvě porážky, minimálně v utkání proti Švédsku však národní tým podal sympatický výkon. V závěrečném utkání proti Rusku Češi nechtějí dát svému soupeři ani kus prostoru. Ve vítězství proto doufá i kapitán reprezentace Radek Smoleňák. Utkání sledujte od 10:40 na ČT sport nebo na našem webu.

Slavící Radek Smoleňák
zdroj: AP autor: Markku Ulander

"Nikdo z nás neřeší, proti komu hrajeme. My si tady dokázali, že bojovností a charakterem se vyrovnáme všem. Máme chtíč a to je důležité," řekl Smoleňák. Proti sborné bude podle něj důležitý důraz, který by nemusel sedět zejména hvězdám Iljovi Kovalčukovi, Alexandru Radulovovi nebo Nikolaji Žerděvovi.

"Když je budeme od začátku řezat a nedáme jim prostor, zrovna tihle hráči se nechají rychle otrávit. Sami sebe vypnou a nebudou hrát. To je cesta, po které musíme jít. Nedat jim ani centimetr prostoru, aby to sami zabalili," uvedl útočník finského TPS Turku.

Stejně jako dnes budou Češi hrát v Helsinkách první zápas dne se začátkem ve 12:00 místního času. "To mi nevadí. Vracím se do dorosteneckých let, kdy jsme na Kladně začínali v 11:15. Odehrál jsem si to a pak šel s holkou na rande," smál se Smoleňák.

To ale ve Finsku nehrozí. "Leda s Valdou (Jakubem Valským) že bych si vyrazil... Ale vážně, nám všem je to jedno. Jestli se hraje v osm ráno, nebo v deset večer, to nikoho nezajímá. Jsme profíci a musíme se perfektně připravit. Proti Švédsku nám zrovna brzký začátek vyhovoval," dodal Smoleňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články